Председателката на руската Централна избирателна комисия (ЦИК) Елла Памфилова каза,

...
Председателката на руската Централна избирателна комисия (ЦИК) Елла Памфилова каза,
Коментари Харесай

Руските власти предупредиха, че вандалските действия срещу изборни урни ще се наказват с до пет години затвор

Председателката на съветската Централна изборна комисия (ЦИК) Елла Памфилова сподели, че хората, които правят вандалски дейности против изборни урни, с цел да се опитат да осуетят гласуването на тридневните президентски избори, ще бъдат наказани на затвор до пет години, след голям брой сходни офанзиви в Русия, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Инцидентите станаха в първия ден от тридневните избори, които съвсем несъмнено ще оставят на власт Владимир Путин за още шест години като съветски президент. Служителите от изборната комисия споделиха, че случаите няма да окажат въздействие върху изхода от изборите.

Памфилова приказва, откакто проверяващите оповестиха, че са почнали престъпно следствие против жена, която изля зелена багра в урна, в опит да унищожи пуснатите бюлетини.

Държавната новинарска организация ТАСС заяви, че опити за подриване на вота е имало в Москва, в планинския кавказки регион на Карачаево-Черкезия и в следения от Русия полуостров Крим, който Москва заграби от Украйна през 2014 година Заместник-председателят на съветската ЦИК Николай Булаев посочи, че случаите са пет.

Памфилова сподели, че сходни закононарушения ще се санкционират с до пет години затвор по член 141 от престъпния кодекс на страната за възпрепятстване упражняването на изборните права или работата на изборните комисии.

„ Особено за всички негодници, подготвени да унищожат гласовете на хората, които са пристигнали и дали своят вот поради тези сребърници “, сподели тя, като направи препратка към известия в държавните медии, съгласно които доста от хипотетичните причинители са споделили, че са били платени от Украйна да основава проблеми.

Памфилова сподели, че полицията е задържала всички, които са се пробвали да унищожат бюлетини и те ще бъдат преследвани от закона.

" Всеки различен, който се осмели, ще бъде арестуван ", добави тя.

„ Това са методите, които употребяват нашите предатели, които избягаха от страната, които употребяват и в опашката, и в гривата тези, които се борят против Русия “, сподели председателката на ЦИК, представена от ТАСС. Тя означи, че изборите протичат умерено, „ изборната интензивност е добра, хората идват “, а съперниците на Руската федерация не желаят да позволен отваряне на урните, защото резултатът няма да ги устройва.

Разследващите в Москва споделиха, че са почнали две престъпни следствия, в това число против жена, която охранителните камери демонстрират да пуска в транспарантната урна бюлетината си, преди умерено да излее в нея зелена течност.

Видеозаписът демонстрира още, че дамата е арестувана неотложно от служител на реда.

Жената, чиято идентичност не е оповестена, по-късно е упрекната във " възпрепятстване упражняването на изборните права или работата на изборните комисии ", сподели пресслужбата на проверяващата комисия.

В обособен случай, новинарската организация „ Фонтанка “ заяви, че 21-годишна жена е била задържана, откакто е хвърлила коктейл „ Молотов “ против изборна секция в Санкт Петербург, втория по величина град в Русия и отечество на Путин.

Местните медии оповестяват и за опити за подпалване на кабини за гласоподаване в Москва и в Тюменска област в Сибир.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР