Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди китайския

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди китайския
Коментари Харесай

Фон дер Лайен предупреди Китай: Не въоръжавайте Русия

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести китайския президент Си Цзинпин да не доставя оръжия на Русия във войната в Украйна, заяви ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Въоръжаването на агресора би било в прорез с интернационалното право и би навредило доста на нашите връзки ", съобщи тя след среща с китайския президент.

Относно прекратяването на войната в Украйна Фон дер Лайен съобщи, че Европейският съюз разчита на Китай да " изиграе своята роля и да насърчи обективен мир, който зачита суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ".

В диалозите си със Си Фон дер Лайен е подчертала поддръжката си за мирния проект на украинския президент Володимир Зеленски и е приветствала предизвестията на Китай против потреблението на нуклеарни оръжия.

Фон дер Лайен дефинира като " позитивен " обстоятелството, че китайският президент е подготвен да беседва с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, съобщи Агенция Франс Прес. Си Цзинпин " удостовери желанието си да беседва, когато изискванията и времето са подобаващи ", добави тя.

Си съобщи, че Китай желае да ускори взаимното стратегическо доверие с Европейски Съюз, заяви Ройтерс.

Китай и Европейски Съюз би трябвало да открият правилно взаимно схващане и да заобикалят недоразумения и неправилни оценки, съобщи Си по време на срещата с Урсула фон дер Лайен в Пекин, заяви китайската телевизия.

От 13 до 15 април на посещаване в Китай ще бъде висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, заяви през днешния ден неговият представител Петер Стано.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР