Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен настоява за

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен настоява за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: България да влезе в Шенген без отлагане

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен упорства за консолидираното на Румъния и България в Шенгенското пространство.

" Те го потвърдиха: България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство. Така че дано най-сетне да ги присъединим към Европейски Съюз - без повече отсрочване ", сподели тя по време на речта за положението на Европейския съюз, която произнесе през днешния ден в Страсбург. Тя похвали двете страни за " демонстрирането на най-хубави практики в региона на даването на леговище ”.

Миналата година присъединението на България и Румъния към Шенген беше блокирано след несъгласие от страна на Австрия и Нидерландия. Мотивите за това бяха свързани с терзания за незаконна миграция, която ще доближава до Европа през България и Румъния и по маршрута през Западните Балкани.

Транспортните оператори се оплакаха, че това закъснение е нанесло удар върху тяхната промишленост. Националният съюз на автомобилните превозвачи на Румъния предизвести, че забавеното участие на страната в Шенген е довело до " неприемливи " опашки по границите, което е провокирало закъснение на доставките.

***

Припомнете си и това видео от нашия списък:

Какво се случва на хърватската граница?

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР