Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е в

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е в
Коментари Харесай

Урсула нацелува Зеленски, занесе му джобни пари

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е в Киев, където заяви, че Европейският съюз ще обезпечи 100 млн. евро за възобновяване на украински учебни заведения. Освен това, Европейският парламент утвърди заем от 5 милиарда евро, с цел да покрие Украйна незабавните потребности, зародили поради войната.

По време на третото си посещаване в Киев от началото на войната Урсула фон дер Лайен беше удостоена с ордена " Княз Ярослав Мъдри " за ролята й в поддръжка на Украйна. Президентът Зеленски замени целувки с нея и чу похвали за напредъка на страната по пътя към еврочленството. Фон дер Лайен прикани страните-членки да поддържат Украйна с оръжия, които са й нужни, с цел да се пази.

-->

" Ние няма да можем да компенсираме това, което вършиме, с вашата битка за народна власт и ценене на върховенството на закона. Но можем да ви кажем, че вашите европейски другари ще са до вас, докато е нужно и ние сме другари вечно ", съобщи Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия.

Сред целите за Киев, изтъкнати от Володимир Зеленски, е интеграцията в единния пазар на Европейски Съюз.

В късния следобяд беше оповестена въздушна паника за съвсем цялата територия на Украйна. Имаше известия за нови удари против Кривой рог. Част от града е наводнена, откакто през вчерашния ден осем ракети удариха язовирна стена и локалната река Ингулец преля. В града плават лодки, а управляващите приканиха за изтегляне. Според Киев ударите са възмездие на Москва за сполучливата украинска контраатака, при която са освободени над 8000 кв. км територия. Президентът Володимир Зеленски упрекна Русия в опит да потопи родния му град.

" Днешните ваши ракетни удари, съветските ракети против Кривой рог, по Карачунския язовир, по обекти, които нямат военна стойност - в действителност по стотици хиляди елементарни мирни хора, това е още една причина, заради която Русия ще загуби. Ще загуби освен тази война, само че и самата история. Историята се написа от хора, в никакъв случай от нехора ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Междувременно от Украйна излетя първият цивилен аероплан от април. Той е прокиснал месеци наред в град Лвов и е отпътувал без пасажери за Катовице в Полша. От началото на войната небето над Украйна беше закрито за цивилен полети от съображения за сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР