Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС

...
Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС
Коментари Харесай

Фон дер Лайен с важно послание към европейците


Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да работи, с цел да се оправи с " изкривяванията ", основани от проекта на Вашингтон в размер на 430 милиарда $ за поощряване на щадящи климата технологии в Съединените щати, предава Агенция Франс Прес, представена от БНР.Европейският съюз би трябвало да „ предприеме дейности за възобновяване на салдото на игралното поле ", сподели Фон дер Лайен в тирада в Колежа на Европа в белгийския град Брюж.

Закон, предопределен да форсира прехода на Съединени американски щати към нисковъглеродна стопанска система, планува към 370 милиарда $ дотации за зелена сила, както и данъчни облекчения за създадени в Съединени американски щати електрически коли и акумулатори. Фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз би трябвало да работи със Съединени американски щати " за справяне с някои от най-тревожните аспекти на закона ". Но тя добави, че Брюксел също би трябвало да „ поправя “ личните си правила, с цел да улесни обществените вложения в екологичния преход и „ преоцени нуждата от по-нататъшно европейско финансиране на прехода “.
-->
Френският президент Еманюел Макрон се възползва от държавното посещаване във Вашингтон и диалозите с президента Джо Байдън, с цел да изрази дълбоките си терзания от търговията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз. Белият дом популяризира закона като новаторско изпитание за възобновяване на производството в Съединени американски щати и поощряване на възобновимите технологии. Френският министър-делегат за промишлеността Ролан Лескюр означи в излъчено изявление, че „ конкуренцията би трябвало да бъде мощна и обективна – би трябвало да се координираме, с цел да подсигуряваме, че сме на равни условия ". Лескюр добави, че американските дотации са били разпределени „ малко по-бързо и дейно от нашите “. Като образец той сподели: „ За електрическо транспортно средство в Съединени американски щати имате дотация от $7000, само че то би трябвало да е американско чак до електрическата верига. „ Във Франция имате 6000 или 7000 евро съгласно заплатата си и транспортното средство може да пристигна от Китай “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР