Председателката на БСП Корнелия Нинова готви вътрешнопартиен референдум за бъдещето

...
Председателката на БСП Корнелия Нинова готви вътрешнопартиен референдум за бъдещето
Коментари Харесай

Корнелия Нинова пита другарите дали искат коалиция с ГЕРБ и ДПС

Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова готви вътрешнопартиен референдум за бъдещето на лявата коалиция и опциите за съюз с други партии. Сензационната вест дойде в редакцията на Lupa.bg точно на другарския празник на социалистите - Девети септември. 

По информация на източниците ни Нинова се кани да " пусне " допитването или в края на октомври или в първия уикенд на месец ноември, броени дни след парламентарните избори. А въпросът щял да бъде дефиниран по този начин: 

" С кого смятате, че е уместно Българска социалистическа партия да ръководи страната ", с вероятни отговори: " А) ГЕРБ; Б) ДПС; В) " Възраждане " ; Г) Продължаваме промяната, Д) Демократична България и Е) Самостоятелно в коалиция с други леви обединения ". 

Според информаторите на Lupa.bg крайната цел на Нинова била да се опита да завърти отначало погледа на партията не към партиите на смяната, изключително поради последните социологически данни, сочещи огромна преднина на ГЕРБ и Движение за права и свободи и пред Политическа партия, и пред Българска социалистическа партия, и пред Демократична България, а към добре известната формула за коалиция с Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ.

" В името на националния интерес " щяла да е новата трактовка на сходен съюз, а зад нея фундаментът бил " Газпром ". До момента ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия дружно с " Възраждане " са партиите, декларирали корав курс към обновяване на договарянията с Русия за доставките на синьо гориво, до момента в който досегашните съдружни сътрудници на Нинова - Кирил Петков и Христо Иванов са по-скоро срещу. 

За Нинова това би бил втори подред вътрешнопартиен референдум. През 2016 година шефката на левицата се допита до другарите за коалиция за президентските избори тогава.

В последна сметка след едноседмичен избор по места социалистите взеха решение да кажат " да " на коалиция за издигането на претендента за " Дондуков " 2 (Румен Радев - б.р.) с АБВ и Движение 21 на Татяна Дончева, а единствено малко над 20% желаеха Столетницата да се яви изцяло независимо на националния избор.

И тогава обаче вътрешната съпротива твърдеше, че резултатите от допитването се нелегитимни и в действителност изборната интензивност е била прекомерно ниска, с цел да се дефинира референдумът като сполучлив и фактически огледален на възгледите на всички членове на Българска социалистическа партия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР