Предприети са незабавни мерки във връзка със случая с нападнатия

...
Предприети са незабавни мерки във връзка със случая с нападнатия
Коментари Харесай

Габриел: Езикът на омразата в РСМ е недопустим и неприемлив

Предприети са незабавни ограничения във връзка със случая с нападнатия и пребит съпредседател на сдружението на българите в Република Северна Македония " Шемето " Бекир Кадриески в град Струга - това разяснява вицепремиерът и външен министър Мария Габриел:

 

" Изискахме да разполагаме с цялата информация. Това сега тече. Освен това имаше през вчерашния ден среща сред представител на Външно министерство и посланика на Северна Македония, където доста ясно още веднъж беше изразена угриженост за това, че чакаме от северномакедонските управляващи да създадат своето следствие. Разбира се, показваме угриженост по отношение на езика на омразата, който за нас е неприемлив и недопустим. И използвахме случая да отправим своето обръщение всички подобен вид сходен произшествия, в които България чака да има резултат, да бъдат направени от страна на Северна Македония ".

 

Мария Габриел добави, че досега няма постъпило искане потърпевшият да се лекува в България:

 

" Разбира се, подготвени сме във всеки един миг, в това число в непрекъсната връзка с нашия дипломат в Скопие, да реагираме ".

 

На този стадий нямаме обсъждани кандидатури за еврокомисар, чакаме да дойде писмото от Европейската комисия, сподели още министърът на външните работи.

 

„ Срок няма, тъй като би трябвало да получим писмо от Европейската комисия, която да дефинира вероятно подобен “, посочи Габриел. 

 

На 8 юни министър председателят акад. Николай Денков и ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен организираха телефонен диалог, от който стана известно, че следва публично искане от България да номинира нов български еврокомисар. 

 

Дискусията за регионалните шефове занапред следва, те би трябвало да продължат да извършват отговорностите си, без значение от декларираното им предпочитание да изоставен постовете си, сподели още Габриел.

 

Източник БНР, Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР