Предприемчивата асоциация на мюсюлманите в Русия поде една наистина интересна

...
Предприемчивата асоциация на мюсюлманите в Русия поде една наистина интересна
Коментари Харесай

Пускат халал храна в самолетите в Русия

Предприемчивата асоциация на мюсюлманите в Русия поде една в действителност забавна акция, която към този момент дава резултати. През тази година авиопревозвачите в страната ще оферират както елементарната храна, по този начин и специфична халал храна. Тя ще бъде проверявана от специфичен комитет, който ще следи всичко да е в мюсюлманските обичаи.

Идеята е халал храната да се предлага както във вътрешните, по този начин и при интернационалните полети. От 1-ви януари нововъведението към този момент е въведена във всички типове самолети на Аерофлот.

Според асоциацията на мюсюлманите в Русия халал храната може да се предлага на един доста огромен пазар. Компаниите, които се занимават с транспорт на пасажерите, са единствено една от нишите на този пазар. В момента халал храната изцяло отсъства от менюто на морския и речния превоз, което съгласно мюсюлманите е огромна неточност.

Халал в дословен превод значи разрешено. В мюсюлманския свят това се отнася за всичко позволено за приложимост от вярващите, в това число и храната.

В юдеизма има сходно с това разбиране, наречено кашер. Всички кашерни храни са в сходство с вековните обичаи на юдеизма. Според традицията, в случай че няма халал храна, на мюсюлманите се позволява да ядат кашерна.

 Турски ястия

За халал храни се считат всички чисти храни, като се изключи свинското и неговите субпродукти. Освен това животните, които не са убити по метода, разказан в Корана, не са чисти и не би трябвало да се ядат. Тук влизат още животните, умряли преди клането, и тези, заклани в името на някой различен, не и на Аллах.

Автентичността на халал ястията към този момент се удостоверява от специфичен комитет, излъчен от комитета за стандартите на халал Духовно ръководство на мюсюлманите в Република Татарстав. Одобрените храни получават документ, след което и специфична маркировка, която разрешава консумирането им от мюсюлманите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР