Предприемаме протестни действия спрямо ръководството на „Автомобилна администрация“ и искаме

...
Предприемаме протестни действия спрямо ръководството на „Автомобилна администрация“ и искаме
Коментари Харесай

Автоинструкторите в цялата страна излизат на протест

Предприемаме протестни дейности по отношение на управлението на „ Автомобилна администрация “ и желаеме неговата оставка. Това съобщи Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Според инструкторите управлението е довело до „ цялостна бъркотия в метода на образование на водачите на МПС “. По тази причина преподавателите желаят и среща с премиера Бойко Борисов.

"В момента в доста региони на страната има по 50-80-120 души, които чакат за изпит. В последната година и половина не е назначен нито един ръководител на изпитни комисии, а дефицитът на такива води до нови корупционни практики, с цел да могат хората да се явят на изпит ", разясни Иванов пред БНР. Той разяснява тематиката във връзка оповестения за публично разискване план, с който се трансформира наредбата за изискванията и реда за образование на бъдещи водачи.

По думите на инструктора, в две от наредбите са прокарани са лобистки ползи, които ще доведат до неведнъж увеличение на цената на шофьорския курс. Промяната в цената на курса за "B " категория ще бъде от порядъка на 400-500 лв., а за тежките категории - от 700 лв., счита Иванов.

Той акцентира, че досега разрешителното на автошколите се е давало от Министерството на превоза, а в този момент се "вкарват " още 4 нови институции.

Председателят на съюза дефинира като "скандално " условието образователна активност да се записва като търговски обект. „ Ние не сме нито продавачи на пуканки, на банички или на нещо друго, с цел да имаме комерсиална регистрация ", акцентира той. И изрази подозрения, че Наредба 37 е написана "на мрачно ".

"Това, което ще вдигне хората в страната – вкарва се още едно условие: колите да бъдат благосъстоятелност на образователния център. При състояние, че имаме 900 компании, едвам към 8% от колите са благосъстоятелност на образователен център. В момента има образователни центрове, които имат по 15-17 преподаватели с техни персонални коли, които са си сключили контракт, заплащат си всички наемни връзки ", възмути се Иванов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР