Предприемачите у нас ще могат да обявяват фалит.Кабинетът предлага промени

...
Предприемачите у нас ще могат да обявяват фалит.Кабинетът предлага промени
Коментари Харесай

Огромна промяна за адвокати, лекари и артисти

Предприемачите у нас ще могат да афишират банкрут.

Кабинетът предлага промени в Търговския закон, с които за първи път ще се урежда този въпрос. Не са написани обаче правила за банкрут на хората, които работят на заплата, написа Марица..

В момента хората със свободни специалности не могат да разгласят банкрут. Готвените измененията в Търговския закон касаят всички, които работят за себе си, само че не са регистрирани като едноличен търговец и нямат компания.

„ Тези лица също би трябвало да разполагат със начини –  за стабилизация на своята икономическа активност, тогава когато зародят проблеми “, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова.

Това са, да вземем за пример, юристи, лекари и актьори на свободна процедура, занаятчии.

Ако законът бъде признат, част от задълженията ще могат да бъдат опрощавани, само че при условия, че предприемачът няма повече активи, в случай че е изплатил най-малко една трета от отговорностите си и разноските по правосъдните каузи. След това три години няма да има право да упражнява занаята или специалността си.

„ Целим да създадем производството по неплатежоспособност в България по-бързо и по-ефективно. Събират се 35% от вземанията при 65% приблизително за Европейски Съюз “, сподели още правосъдният министър.

Проектът планува новите правила за банкрут да влизат в действие от идната година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР