Предприемачът Илън Мъск остана на трето място в списъка на

...
Предприемачът Илън Мъск остана на трето място в списъка на
Коментари Харесай

Мъск остана едва трети в списъка на милиардерите

Предприемачът Илън Мъск остана на трето място в листата на най-богатите хора в света съгласно организация Bloomberg. Състоянието на Мъск понижа на фона на спад в цената на компанията „ Тесла “, която той управлява, оповестява ТАСС, представена от БГЕНС.

Според Bloomberg, която класира най-богатите хора в света, положението на Мъск е паднало до 160,6 милиарда $ до понеделник вечерта. Така Бернар Арно, основен изпълнителен шеф на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), със положение от 161 $, го надмина в борбата за второто място в рейтинга.

Първата позиция в листата се държи решително от ръководителя на корпорацията на Amazon Джеф Безос с 190 милиарда $.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Решението на Илън Мъск, Tesla да се откаже от концепцията да одобри...

Агенцията акцентира, че положението на Мъск понижава на фона на спадащите акции в производителя на електрически коли Tesla. Според изчисленията на Bloomberg през последните два месеца капитализацията на компанията е спаднала с съвсем 20% заради неналичието на ресурси от полупроводници, както и заради мощната конкуренция от страна на производителите на коли, които работят с гориво.

Мъск за първи път се изкачи преди всичко в класацията на милиардерите на Bloomberg през януари тази година, защото акциите на Tesla се покачиха с повече от 750% през годината. Тогава положението на бизнесмена се оценяваше на 184 милиарда $, а по-късно нараства до 190 милиарда $. В края на февруари той пада на второ място в рейтинга, губейки от Безос.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР