Предпочитам коалицията Вежди пред коалицията СоросОрбан беше Тръмп преди Тръмп

...
Предпочитам коалицията Вежди пред коалицията СоросОрбан беше Тръмп преди Тръмп
Коментари Харесай

Георги Марков: Тръмпизмът е жив, ще го усетим в Европа

Предпочитам обединението " Вежди " пред обединението " Сорос " Орбан беше Тръмп преди Тръмп да стане Тръмп Ние сме колониална страна с намордник Трябва да се промени изборната система, необходим ни е италианският опит Нови същински християнски десни обединения ще изместят ЕНП, споделя някогашният парламентарен арбитър и някогашен народен представител от ГЕРБ Георги Марков в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
 

- Г-н Марков, резултатите от междинните избори в Съединени американски щати най-малко за Камарата на представителите към този момент са ясни. Битката за Сената продължава. Как да ги тълкуваме на този стадий и какво значат те за Америка?
-->
- Резултатите значат, че против новите комунисти - неолиберали-прогресисти, които нанесоха извънредно тежък удар върху християнството и в Америка, и в Западна Европа посредством смачкване на обичайното семейство, въвеждане на третия пол, гей браковете, джендър идеологията в учебните заведения, които ислямизираха Европа, Запада, които позволиха незаконната емиграция да унищожи тази страна, които дотам откачиха в Съединени американски щати, че си събориха паметника на Линкълн и военачалник Лий, се изправя Доналд Тръмп, който е съживил Америка.

Означават, че има съпротивителна мощ, която да каже " не " на тази неолиберална злина, която с всички сили се мъчи да унищожи националните страни и християнския темперамент на Западна Европа и на американците.

Значи тръмпизмът е жив, той не е починал, не можаха да го счупят. Чудя се по какъв начин не го убиха - дотам се пробваха да го унищожат, само че не съумяха. Това е победа на тръмпизма, т.е., на националната страна, на мира, на неглобализма, на християнските полезности.

Появи се ярката фигура и на републиканеца Рон Десантис, който е против войната, ослепителен бранител на християнските полезности. Аз имах шанса на 20 май, когато републиканците направиха своя конгрес тук, в Будапеща, да се срещна и да се фотографирам с него. Тогава Тръмп направи видеообръщение и сподели: " Ние в никакъв случай няма да се откажем от битката за нашите - забележете! - не евроатлантически, а християнски полезности ".

- Това ще има ли измерение в цялата външна политика на Съединени американски щати и какво ще е то?

- Америка е разграничена. Америка на Тръмп е против глобализма, против джендър идеологията в учебните заведения. Той споделя: ние сме за националните страни, за патриотизма, за историческата памет. И - забележете - сподели: ние сме против износа на цветни революции, на майдани и на народна власт. Това са забележителни неща, които той приложи в неговия мандат. Тръмп постоянно е бил против войната и не е инцидентно, че се извини на сърбите за варварските бомбардировки на демократите и на НАТО през 1999 година

Следейки неговата акция, виждаме, че той се разгласи изрично за мир в Украйна, руснаци и украинци да седнат и да се схванат и неведнъж сподели: в случай че аз бях президент, това в никакъв случай нямаше да се случи. Обвини непосредствено Байдън за тази война и му съобщи: ти си най-слабият президент в историята на Америка, ти направи най-лошото, което можеше да се случи на Америка - да обединиш руснаците с китайците, с индийците, с Иран, Пакистан и така нататък

Тоест, вземайки болшинство на 2 януари в Камарата на представителите в Съединени американски щати, сигурно ще има диспути за всички милиарди, които се изсипаха в Украйна. Къде е разписката, както споделиха негови съпартийци по време на акцията, какъв е докладът. Може да се желае одит на Зеленски. Най-популярният десен закостенял публицист от " Фокс нюз " напряко сподели, че Байдън би трябвало да бъде разследван поради неговия наследник и връзките им с огромната газова компания в Украйна, където Хънтър взема по 50 000 $ на месец и ги харчи за алкохол, цигари и мацки, както си признава в своята книга. Но през годините Байдън постоянно е отричал да има общо с това.

Но истината е, че Байдън, Виктория Нюланд и Сорос направиха Майдана през 2014 година в Украйна, когато още тогава тази клета страна загуби Крим. Виктория Нюланд безусловно в профил Кличко от политиката, остави го да е кмет на Киев. А Сорос дружно с Джефри Бент отсвири Тимошенко като предстоящ вид. Тоест, с помощта на Байдън, Украйна стана страна без суверенитет и предходната година продаде една трета от най-плодородната си земя на американски предприемачи.

- Външната политика на демократите в Съединени американски щати ли е в основата на настоящето им изборно проваляне?

- Какво става в Демократическата партия най-ясно може да се види от изказванията на една от звездите на демократите - Туси Габар, преди няколко месеца, когато напусна партията. Тя безусловно упрекна демократите, че са се милитаризирали като управление, обслужват ползите на военния комплекс и в прав текст съобщи, че се води война против белия разнороден мъж християнин в Съединени американски щати.

Затова тези избори са извънредно значими. Беше показано, че Съединени американски щати няма да клекне на новата неолиберална комунистическо-прогресистка злина, на този кръг, който сега владее Америка, който към този момент дотам пусна корени, че единствено за 18 месеца към 5 милиона мигранти са признати и там има импорт на престъпност. Всъщност престъпността, стопанската система и инфлацията, наред със самата персона на Тръмп, му помогнаха за спечелването на тези избори. Американците живеят 8 пъти по-зле, 8 пъти по-висока е инфлацията при Байдън спрямо Тръмп. Престъпността е ужасяваща. Ню Йорк беше пред бедствено състояние.

Силният коз на демократите, който им оказа помощ в тази акция, беше за абортите. Но при започване на войната в Украйна през февруари Туси Гарбард насочи непосредствено обвиняване към Байдън, че желае да провокира руснаците да създадат тази война, с цел да обслужи военно-промишления комплекс. Тоест, борбата занапред стартира, само че това е първата огромна крачка в Съединени американски щати.

- Европа надали ще остане незасегната от тези промени през океана. Как ще се отразят те на страните от нашия континент?

- За Европа смисъла на тези избори също е огромно. Ако се върнем на форума на Консервативния съюз на 4 август в Тексас, в Далас, ще забележим, че водач на дребна страна, в действителност, с огромна биография, какъвто е Виктор Орбан, антикомунист от 1988-а, бе поканен от Тръмп да открие този конгрес, беше му дадена вечеря в резиденцията му в Ню Джърси. А на другия ден бе поканена да приказва Джорджа Мелони, към този момент министър председател на Италия, както и Сантяго Абаскал на партия " Вокс " от Испания.

Тръмп загърби ЕНП. В Европа той вижда тръмпизма в лицето на Орбан, на Мелони, на

Льо Пен, която към този момент измести републиканците от дясното пространство, на Абаскал в Испания и, несъмнено, в партията на Ярослав Качински в Полша. Те ще получат доста сериозна морална поддръжка. Не инцидентно Стив Банън сподели: " Орбан беше Тръмп преди Тръмп да стане Тръмп ". Връзката сред Тръмп и Орбан е доста мощна. През 2016 година унгарецът беше единственият, който имаше куража да го поддържа за държавен глава, другите се бяха снишили.

Така че новата европейска десница, която се прави предвид на евровота след година и половина, още веднъж ще е от огромно значение. Смятам, че тези нови същински християнски десни обединения ще изместят ЕНП. Защото сега, като изключим успеха на Бойко Борисов, ЕНП е доста зле. Тя няма министър председател в Европа от Виена нагоре, като се изключи Мицотакис в Гърция, Бенкович в Хърватска и австрийския канцлер. Затова въздействието на Тръмп и на републиканците в Европа ще е доста значимо. Още повече, че Тръмп съумя да почисти самата Републиканска партия от всички псевдоконсерватори, които бяха по-скоро либерали и го предадоха преди 2 години.

- Как ще се отразят изборите в Съединени американски щати на българската политика, като се има поради в каква колизия сме сега към съставянето на държавно управление?

- Изборите в Съединени американски щати нямат директно отношение особено за България, както за Унгария и Италия, където министър председателите са съратници и другари на Тръмп, както във Франция, където Льо Пен е първа опозиционна мощ в дясно. Защото ние сме колониална страна. Раболепието е водеща линия през тези 32 години и който и да е ни поставя намордник. Но истината е, че в случай че Тръмп или Рон Десантис завоюва президентските избори, намордникът ще е от коприна, ще е по-мек, стига да можем да го използваме.

Колкото до България, всички споделят, че е доста значимо да има държавно управление и поставят точка. Никой не поставя вместо точката запетайка и не добавя " което да може да ръководи страната ". Може би тъй като знаят, че такова не може да има.

Няма по какъв начин този парламент да излъчи държавно управление, което да може да ръководи България добре. То може да се излъчи въз основата на някакъв компромис, въз основата на напън извън. Но този парламент с социална поддръжка от 36%, със слаби партии, при които даже ГЕРБ имат едвам 600 000 гласа, а всички други са под 500 000, няма по какъв начин да роди мощно държавно управление, тъй като нито институцията " парламент " е мощна, нито има устойчиво огромно парламентарно болшинство.

- Каква е повода след всеки избор у нас ситуацията да се утежнява от ден на ден?

- За да се опита по някакъв метод да избави обстановката през идващите месеци и година, тъй като изборите до дупка ще продължат, България няма какво да направи, тъй като партиите няма да станат по-силни, ползата на хората към политиката няма да стане по-голям.

Остава само да се промени изборната система, да се копира италианския опит, където 1/3 (а при нас би трябвало да са?) от депутатите се избират мажоритарно, тъй като това води до по-стабилно болшинство. И второ, да се вдигне бариерата за обединения. В Италия и Унгария тя е 10%. Една партия у нас влиза в Народно събрание с 4%. Как 10 ще влизат също с 4%. Трябва да са най-малко 8-10%. Да вървим към по-стабилни парламентарни болшинства. Така че в този парламент е допустимо да се направи нещо, само че то ще падне като круша и не зная дали ще може да изкара и 100 дни.

- В момента у нас се редят обединения. Коя ще е сполучливата?

- Бих предпочел обединението " Вежди " - Българска социалистическа партия (Корнелия заслужава поздравления за нея), ГЕРБ, Движение за права и свободи, т.е. ЕНП без либералите, плюс дребната групировка на Стефан Янев, пред обединението " Сорос ", която значи Политическа партия и Демократична България да придърпат и ГЕРБ с демократичното капиталско крило. Това ще е краят на групировката на Бойко Борисов.

Трябва да се върви към коалиция " Вежди ", която да изолира хората на Сорос в България, създали ужасяващи пакости с тия близо 50 Неправителствени организации, на които бяха хвърлени милиони да съсипят България.

Всъщност Сорос унищожи четири страни - Украйна посредством Майдана, Македония посредством преврата, с цел да постави сина си Александър, най-близкия другар на Заев (клекнаха на гърците, смениха си името - какво оскърбление!); Румъния, където пуснаха Кьовеши да я съсипе и тя разплака майката на политическите партии там, а те още не могат да се съвземат, никой не знае по какъв начин се споделя министър председателят им и не ги броят за живи. И четвъртата страна сме ние, където от две години си тече прям пуч, завладяване на медиите и се протяга ръка на правосъдната власт от всички организации на Сорос, които хрантутихме през годините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР