Предпазлив и мнителен в общуването си с другите лишени от

...
Предпазлив и мнителен в общуването си с другите лишени от
Коментари Харесай

Лъснаха схемите, които първият сериен убиец и изнасилвач у нас върти зад стените на бургаския затвор

Предпазлив и подозрителен в общуването си с другите лишени от независимост и администрацията на пандиза. Няма построени другарски връзки с други и работи подмолно. Заемайки една от водещите позиции измежду пандизчиите, той демонстрира самоувереност и невисок предел на самоконтрол, довело го до осъществяване в къс интервал от време на няколко идентични нарушавания. Това е единствено част от мнението на комисията към бургаския затвор, която връща помориеца Черньо Иванов в зоната със специфична сигурност в зандана. Иванов е зад решетките от август 2001 година Първият сериен палач и изнасилвач у нас изтърпява 2 доживотни присъди поради брутални зверства с малолетно момиче и млада жена, написа " Флагман ".

След близо 11 години под специфичен режим комисията взема решение, че може да прати Черньо при останалите пандизчии. На хитрия палач не му би трябвало доста време и бързо се издига в затворническата подчиненост. Той даже работи за малко, открива и че е надарен художник.

Рецидивистът обаче устоя единствено 4 години, преди да бъде заловен в издънка. В средата на април м.г. в сака на доживотника е открит деен мобилен телефон. За към 6 месеца в Черньо са открити общо 5 мобилни апарата и 1 зарядно устройство – движимости, които са безусловно неразрешени зад решетките. Помориецът е хващан от защитата на пандиза даже с два телефона едновременно. Запознати подозират, че килърът опитвал да употребява въздействието си, с цел да върти рентабилен бизнес зад решетките.
Заради систематичните нарушавания, с изключение на връщането си в зоната със специфичен режим, Иванов няколко пъти е наказван с „ уединяване в наказателна килия”. Общият му престой в „ карцера” надвишава месец – 33 дни.

Въпреки че е заловен в крачка, помориецът не се признал за отговорен нито един път. Той отричал, че телефоните са негови и твърдял, че са подхвърлени.

„ Това го характеризира като лишен от независимост, който е податлив да нарушава разпоредбите и да оправдава държанието си по друг метод, а не да поеме отговорност за стореното и поправя държанието си. Затова и оценката за риск от рецидив, при тази поредност от нарушавания, е повишена и избрана на пределната от 80 точки. Поведението му се отличава с смелост и неизменност и без значение от наложените и изтърпени санкции, той е траял още веднъж по същия метод. Дори и тези рестриктивни санкции не са съумели да поправят държанието му. Промяната на режима на изтърпяване на наказването към този момент се явява единствен инструмент за влияние и поправяне на държанието му. Администрацията на пандиза е показала задоволителна толерантност с очакване за корекция”, показва в претекстовете си Бургаският областен съд, който отхвърля жалбата на Черньо против решението на комисията.

Съвсем скоро той още веднъж ще има опция да изиска смяна на режима в по-лек.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР