Предложенията на ДПС които, според вносителите, целяха отпадане на дискриминационни

...
Предложенията на ДПС които, според вносителите, целяха отпадане на дискриминационни
Коментари Харесай

Предложения на ДПС за промени в закона за гражданството доведоха до скандали и "викане на психиатър"

Предложенията на Движение за права и свободи които, съгласно вносителите, целяха отпадане на дискриминационни разпореждания и опростяване на процедурите за придобиване на български жители бяха отхвърлени.

Предложението им беше в Закона за българското поданство да се създадат промени в член 15, който е за придобиване на българско поданство по натурализация. От Движение за права и свободи предлагаха вместо изискването " единият му родител е български жител или е умрял като български жител " да бъде записано " има прогресивен български жител или умрял, като български жител ". Това би облекчило приемането на българско поданство на хора, чиито родител не е имал такова, само че дядо им е имал, примерно. Според Движение за права и свободи това би опростило процеса по приемане на поданство от наследници на българи от целия свят

Депутатът от Обединени патриоти Станислав Станилов заподозря Движение за права и свободи, че желаят да завоюват изборите, като получат още 1-2 милиона гласове от Турция с предложенията за промени в Закона за българскато поданство " и да имаме турско държавно управление ".

" Недопустимо е тук да се приказва, че Движение за права и свободи е турска партия, откакто през всичките тези години Движение за права и свободи е потвърдила, че е най-българската партия в този парламент. Никой не може да отхвърли заслугата на Движение за права и свободи за участието ни в НАТО и Европейски Съюз. Моля лекарите в залата незабавно търсете психиатри за тези ", сподели Хамид за " патриотите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР