Предложеният за премиер от коалицията ПП-ДБ акад. Николай Денков се

...
Предложеният за премиер от коалицията ПП-ДБ акад. Николай Денков се
Коментари Харесай

Ти да видиш този съсел Денков! Докато бил на власт си купил апартамент за близо 350 000 лева

Предложеният за министър председател от обединението ПП-ДБ акад. Николай Денков се е сдобил с ново жилище през 2022 година, до момента в който бе министър на образованието, а след това и народен представител от партията на Кирил Петков и Асен Василев. Като началник на ведомство той се разписваше против над 6 хиляди лв. месечно, а заплатата му на депутат в два поредни Народното събрание е даже по-висока. Очевидно великодушните хонорари от стажа във властта са му стигнали да си купи още един парцел.
Заедно с жена му Славка са вложили в апартамент в столицата сумата от внушителните 286 608 лв., видно е от декларацията му пред КПКОНПИ, написа вестник „ Ретро “.
Новият им дом е с голяма повърхност – цели 154 квадрата, и върви дружно с гараж, за който фамилията е платило още 35 бона. Жилището е вписано като благосъстоятелност и на двамата, като Николай и Славка имат по 1/2 от него. Скъпарският апартамент, платен в годината, в която Денков заемаше все държавни длъжности, е следващият в листата му с парцели. Впечатление прави обаче, че дружно с жена му не са правили сходна инвестиция чак от далечната 2010 година, когато са осъществили покупко-продажба на апартамент с гараж в София за три пъти по-ниска сума – малко над 95 хиляди лв.. Жената на Денков разполага с още два парцела – по-малък апартамент в столицата и къща в Панагюрище.
Съпругата на оферти за министър председател академик е професор по химия и понастоящем е началник на Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство към Софийския университет. Славка е родом от Благоевград, а Денков от Стара Загора. Допреди той да се хвърли в дълбоките води на политиката, са работили дружно в СУ, където и той е част от преподавателския състав. Двамата са съумели да подсигурят забележително добър стандарт на живот за себе си и децата си за разлика от множеството учени у нас. За наследниците на Николай и Славка обаче не се знае съвсем нищо, само, че имат двама синове и щерка, които са пораснали и независими.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР