Предложеният състав не е съгласуван с ПП-ДБ. С други думи

...
Предложеният състав не е съгласуван с ПП-ДБ. С други думи
Коментари Харесай

ПП-ДБ готвят ответен удар срещу ГЕРБ, Киро писна: Жал ми е за Мария Габриел, сваляме доверието си

Предложеният състав не е координиран с ПП-ДБ. С други думи това е проектосъстав на ГЕРБ-СДС. Второ, не дребна част от номинираните министри не са давали единодушие за присъединяване, в това число и аз. При това състояние аз съм подготвил декларация, с която декларирам, че не желая да бъда номиниран.
Това съобщи Николай Денков на изключителна конференция.
„ Няма координиране и по текста на съглашението. Останаха противоречиви текстове, които не бяха разисквани до дъно.
Затова единственият автограф е на Габриел, там няма автограф на ПП-ДБ. Няма решение на нашите групови органи да участваме в подобен състав на Министерски съвет, или да се включим в подобен текста на съглашението “, сподели още той.
„ Казахме на ГЕРБ Съюз на демократичните сили, че откакто приключат договарянията имаме потребност от няколко часа да обсъдим резултатите и да получим единодушие от нашите групови органи.
Пето, всичко това се случва на първия ден от 7-дневния мандат. Нищо не постанова това. Имаше няколко противоречиви точки, бяхме подготвени да продължим да преговаряме до извънредно единодушие по всички пунктове. Но ГЕРБ-СДС напусна договарянията и отидоха при президента.
Това ни кара да считаме, че другата страна не е имало действително предпочитание за преговорен развой, а се е симулирал подобен “, завърши Денков.
„ През всичките тези месеци имах доверие на Габриел. Днес то беше изгубено. Тя се подаде на натиска на Борисов, и на натиска на Пеевски. Тя през днешния ден сподели, че няма качествата да бъде министър председател. За да си министър председател, трявба да имаше интегритет, да не се навеждаш. Жал ми е за нея.
За Борисов – ме е позор, тъй като всичките тези дни той не се появи нито за ден, не вдигаше телефоните, нямаше го. Той употребява, скри се зад четири дами. Нямаше дори мъжеството да седне на масата и да каже, че не може да одобри следния кабинет.
Една остаряла българска сентенция – вълкът козината си мени, само че нрава не.
Днес Борисов избра може би страховете си, зависимостите си, дружбата си с Пеевски пред България “, сподели Кирил Петков.
Атанас Атанасов насочи апел към президента:
Призовавам Радев: Г-н президент, половината от хората, претенденти за министри, не са давали единодушие за това. Има риск да нарушите Конституцията. Призовавам ви, оттеглете си указа. Към ръководителя на Народното събрание.
Аз съм индивида, който бе създател на слогана „ Да възстановим парламентарната република “. Тези обстоятелства, които излагаме, даже президента да не отдръпна указа, не включвайте в дневния ред точката за избор на държавно управление. Защото това е скандал и нарушаване на конституцията “.
След това думата взе Асен Василев.
„ Мисля, че сме очевидци на една от най-големите фалшификации в актуалната българска история. Такова знамение не се е случвало – да бъда вписан като министър, без да съм дал единодушие и без да съм видял другите министри.
Това е акт или на безочливост, или на безсрамие, който нито един човек, който желае да е министър председател, може да си разреши “, показа и Асен Василев.
„ Вместо красивите думи от Европа, видяхме селски тарикатлъци “, добави той.
„ Г-жа Габриел към този момент не е част от решението, а част от казуса – новото и най-красиво лице на мафията в България “, изригна Василев.
Христо Иванов отговори на въпроса, дал ли е подписа си за съглашението с ГЕРБ и кабинета на Габриел.
„ Писмените съглашения се утвърждават с автограф. Когато ви покажат автограф, тогава може да приказваме за утвърждение. Това беше презрян опит – с госпожа Назарян обсъдихме няколко текста, споделих й, че имаме неизяснени въпроси. Догоних ги по коридора и им споделих, че нямаме подписано съглашение. Единият елементарен факт е, че няма автограф “, сподели Христо Иванов.
Няма по какъв начин да се гласоподава този състав, в случай, че половината министри, които са тук, няма да вземат участие, сподели Денков, отговаряйки на въпроса какво ще се случи, в случай че въпреки всичко държавното управление на Габриел се гласоподава в националното заседание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР