Предложението за предоставяне на военна помощ за Украйна трябва да

...
Предложението за предоставяне на военна помощ за Украйна трябва да
Коментари Харесай

Напрежение между партньорите във властта заради Украйна

Предложението за даване на военна помощ за Украйна би трябвало да бъде включено в дневния ред на Комисията по външна политика, а в случай че това не стане, от " Демократична България " (ДБ) ще се опитат да го наложат посредством процедурата, заложена в правилника на Народното събрание съобщи депутатът от Демократична България Атанас Славов.

" Ще използваме всички парламентарни способи на деяние, в това число ще потърсим, в случай че не бъде импортирана още веднъж, ще търсим самодейност от народни представители да бъде импортирана. Една трета от членовете на комисията могат да внесат точка в дневния ред. Но за жалост сигналът не е положителен ", оплака се той.

По думите на Славов имало сигнали от техни съдружни сътрудници, че ще ги поддържат.

Миналата седмица ръководителят на Комисията по външна политика Венцислава Любенова от " Продължаваме промяната " анулира разглеждането на предлагането, защото то се нуждаело от прецизиране.

Славов оспори тази теза: " Няма законови несъгласия. Ако някой мисли, че има потребност от прецизиране, да внесе различен план на решение да се разиска дружно. "

Славов увери, че даже да не бъде признато предлагането за оказване на военна помощ за Украйна, това няма да провокира разпад в обединението: " Не, не мисля, че това ще има пряк резултат върху обединението, само че ясно ще покаже още веднъж по какъв начин обединението се оправя с една спешна обстановка. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР