Предложението на парламентарната група на „Възраждане“ за прекратяване на споразумението

...
Предложението на парламентарната група на „Възраждане“ за прекратяване на споразумението
Коментари Харесай

НС обсъжда прекратяване на споразумение със САЩ в сферата на отбраната

Предложението на парламентарната група на „Възраждане“ за преустановяване на съглашението сред държавните управления на България и СAЩ за съдействие в региона на защитата, ще се разисква в пленарната зала на Народното събрание.

В дневния ред на Народното събрание е включено и предлагането на ГЕРБ за основаване на краткотрайна анкетна комисия определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление меморандум с две компании за реализиране на планове за чиста, зелена сила.

В дневния ред на Народното събрание за през днешния ден е проекторешението на партия „Възраждане“, с което се предлага националното заседание да разпореди на Министерски съвет неотложно да предприеме дейности по преустановяване на съглашението сред държавните управления на Република България и Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, подписано на 28 април 2006 година с едногодишно предупреждение.

Кабинетът би трябвало, до един месец след обнародването, да внесе в Народното събрание отчет за имуществените, трудовите и отбранителните последствия от прекратяването на съглашението, както и доклад за собствеността в базите, за осъществените разноски от страна на България за образователните полигони в Ново село, складовите уреди в Айтос и военновъздушните бази в Безмер и Граф Игнатиево.

Предложения за промени в Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на българските жители към Държавна сигурност също влизат в пленарна зала.

От „ Демократична България “ оферират да се направи обществена цялата налична информация по отношение на това в коя сфера на публичния живот са били ангажирани проверяваните лица от Комисията по досиетата.

А от „ Възраждане “ оферират анулация на закона и закриване на Комисията по досиетата.

Очаква се Народното събрание да одобри и годишните отчети на комисията за отбрана от дискриминация и на националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР