Предложението на Microsoft за лицензионни сделки с конкуренти вероятно ще

...
Предложението на Microsoft за лицензионни сделки с конкуренти вероятно ще
Коментари Харесай

Microsoft изглежда се приближава до сделка за Activision Blizzard

Предложението на Microsoft за лицензионни покупко-продажби с съперници евентуално ще отговори на антитръстовите опасения на Европейски Съюз по отношение на придобиването на Activision Blizzard Inc. за 69 милиарда $. Това споделиха трима души, осведомени с въпроса, а сходно развиване на проблема ще помогне на компанията да преодолее огромното затруднение, написа Reuters.

Microsoft разгласи офертата към Activision през януари предходната година, най-голямата ѝ до момента, с цел да се изправи против водачите Tencent и Sony на процъфтяващия пазар на видеоигри и да се впусне в метавселената, която съставлява виртуални онлайн светове, където хората могат да работят, играят и поддържат връзка.

Европейската комисия, която би трябвало да вземе решение по договорката до 25 април, не се чака да изисква от Microsoft да продаде активи, с цел да завоюва нейното утвърждение, споделиха източниците.

Акциите на Activision скочиха с 1.8% след публикуването на новината на Reuters.

Президентът на Microsoft Брад Смит предишния месец сподели, че американската софтуерна група е подготвена да предложи на съперниците си лицензионни покупко-продажби за справяне с антитръстовите опасения, само че няма да продаде доходоносния франчайз Call of Duty.

Смит сподели, че не е допустимо или реалистично да се мисли, че една игра или един откъс от Activision може да бъде обособен от останалите.

Службата за защита на конкуренцията на Европейски Съюз отхвърли коментар.

Microsoft съобщи, че е „ ангажирана да предлага ефикасни и елементарно използвани решения, които дават отговор на опасенията на Европейската комисия “.

Нашият ангажимент да предоставим дълготраен и 100% еднакъв достъп до Call of Duty на Sony, Steam, NVIDIA и други резервира преимуществата на договорката за геймърите и разработчиците и усилва конкуренцията на пазара “, сподели представител на Microsoft.

Миналия месец Microsoft съобщи, че е подписала 10-годишни лицензионни съглашения с Nintendo и Nvidia, които ще позволен Call of Duty на техните платформи за игри, като споразуменията зависят от зелената светлина за договорката с Activision.

Сделката е изправена пред регулаторни усложнения във Англия, където Агенцията за конкуренция на Обединеното кралство предложи Microsoft да се откаже от Call of Duty, с цел да отговори на опасенията, до момента в който Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) изиска от арбитър да блокира договорката.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР