Предложението на ГЕРБ-СДС за отправяне на покана към украинския президент

...
Предложението на ГЕРБ-СДС за отправяне на покана към украинския президент
Коментари Харесай

Без реч на Зеленски при откриването на 48-ото Народно събрание, поканата остава за след това

Предложението на ГЕРБ-СДС за отправяне на покана към украинския президент Володимир Зеленски, който да направи видео послание към 48-ото Народно заседание ще бъде разисквано на първия председателски съвет на новия парламент, оповестиха от ГЕРБ.

На днешните съвещания от „ Демократична България ” и „ Продължаваме промяната ” са били срещу това да стане на самото разкриване на 48-ото Народно заседание.

„ За страдание, не беше реализирано решение президентът на Украйна да бъде поканен за видеообръщение на първия ден, само че постигнахме единогласие въпросът за чуването на Зеленски пред Народното събрание да се разиска на първия председателски съвет ”, сподели Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС след извършената среща в Народното събрание.

„ Решихме още на първия председателски съвет да бъде взето решение за отправяне на покана към президента Зеленски да се изкаже пред българския парламент, съгласно неговата стратегия и програмата на Народно събрание ”, удостовери Надежда Йорданова от Демократична България.

Според Демократична България най-хубавият метод за отправяне на сходна покана е след конституирането на Народно събрание. Тогава ще бъде подложен и въпросът за даване на оръжие на Украйна. „ Още в първия работен ден Демократична България ще внесе предложение за решение за даване на военна помощ за Украйна ”, удостовери Йорданова.

„ Аз мисля, че няма да се стигне до чуване на Володимир Зеленски, тъй като в последна сметка считам, че здравият разсъдък ще надделее ”, по този начин Костадин Костадинов разяснява предлагането за видеообръщение на Володимир Зеленски на откриването на 48-ото Народно заседание.

„ Хората ни питат докога ще се занимаваме с проблемите на Украйна. Може би ще изпеят химна на Украйна. Това наскърбява българите, Това е тотална инфантилизация ”, съобщи Костадин Костадинов.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова по-рано съобщи, че Българска социалистическа партия ще инициира среща в понеделник сред парламентарно показаните партии, отдадена на цените, приходите и бюджета.

От „ Български напредък ” пък показаха, че подготвителните срещи за разкриване на Народното събрание се политизирали и приканиха за фокусиране върху икономическата рецесия.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР