Предложението на френското председателство на ЕС за урегулиране на казуса

...
Предложението на френското председателство на ЕС за урегулиране на казуса
Коментари Харесай

Френското предложение за РСМ скара Възраждане“ и ДБ

Предложението на френското председателство на Европейски Съюз за урегулиране на проблема с Република Северна Македония (вдигане на ветото от България за начало на договаряния на РСМ с ЕС) докара още веднъж до нажежаване на пристрастеностите в Народното събрание .

Държавна измяна. В това непосредствено упрекна Костадин Костадинов съпредседателят на " градската десница " Христо Иванов . Причината - оферти от него по тематиката с РСМ, направени по време на председателския съвет в Народно събрание, призован сутринта.
 Кирил Петков: Не би трябвало да изпускаме френското предложение за РСМ
Кирил Петков: Не би трябвало да изпускаме френското предложение за РСМ

Той увери, че в най-скоро време Народно събрание ще вземе решение по тематиката

" Днес в синхрон с евроатлантическите полезности Демократична България, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Политическа партия упорстват още през днешния ден тематиката Македония да мине през комисия по външна политика , а една от партиите желае в това число до обяд да бъде взето решение от Народното събрание и това да бъде оповестено от министър-председателя Петков ", сигнализира Цончо Ганев.

Той описа и че Христо Иванов е провел диалози тази заран " не тъкмо с председателството, а с посланика ", като самичък декларирал, че е знаел, че не би трябвало да води такива диалози . Цончо Ганев акцентира, че е неприемливо партиен водач да изземва функционалностите на Министерския съвет и на Министерство на външните работи .

Идеята на " Демократична България " пък била мощно подкрепена от Движението за права и свободи (ДПС) . " За да е цялостна подигравката, в благозвучие с това, което желаят Демократична България, Движение за права и свободи изрично ги поддържа и съобщи, че комисията би трябвало да бъде свикана следобяд, да вземе решение и на следващия ден да има изключителна точка в дневния ред , с цел да може новата коалиция да вдигне ветото по отношение на Македония ", сподели Ганев.

" За нас това е държавна измяна. Няма по какъв начин ръководител на парламентарна група, даже министър, да води договаряния без мандат с представители на непозната страна . Това се назовава непозната страна. Представете си, в случай че това беше станало с някой различен дипломат. Защото всеки дипломат има идентичен статут, без значение дали е американски, френски, съветски или турски . И това е статут на представител на непозната страна ", изострен бе на собствен ред Костадин Костадинов.

" Това демонстрира прегръдката сред Движение за права и свободи и Демократична България . Това демонстрира положителните проектокоалиционни връзки сред тях ", съзря и по-дълбоки връзки сред двете партии водачът на " Възраждане ".

" Абсолютни малоумщини ". Така окачестви обвиняванията на " Възраждане " минути след брифинга на партията съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. " Знам, че те желаят позволение от Митрофанова и единствено по този начин си показват нещата . Това, което желаех да изясня, е по какъв начин френското председателство възнамерява да провежда работата си, тъй като ни е нужна информация по какъв начин да взимаме решения в Брюксел . Това е обикновена съгласуваност, хоризонтална ", изясни Иванов

" Когато се взима значимо решение за нашите национални ползи, такова, каквото е Македония, на база на препоръчаната от френското председателство формула, за която всички са съгласни, че е добра и за което имаме късмет още броени часове, е обикновено и въпрос на обикновена политическа отговорност да поддържаме връзка с френското председателство на Европейския, наш съюз ", сподели той.

" Естествено, че съм го направил това, тъй като се грижа за нашите национални ползи. Няма да се обадя на Митрофанова да я запитвам по какъв начин да остане Македония по-дълго в орбитата на Кремъл и Белград ", добави съпредседателят на Демократична България.

Иванов акцентира - нямало място за подозрение, че френското предложение е било доста положително за България. " Ако някой към момента се съмнява, да има вяра не на нас, да има вяра на водача на опозицията в РСМ (ВМРО-ДПМНЕ), който сподели, че това предложение е равнозначно на българизация на Македония. Той го споделя, не аз ", добави Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР