Предложението на Бюджетната комисия да се направи диференциация на субсидиите

...
Предложението на Бюджетната комисия да се направи диференциация на субсидиите
Коментари Харесай

Партия Възраждане обвини ГЕРБ за намалената субсидия

Предложението на Бюджетната комисия да се направи диференциация на дотациите на парламентарните групи беше за да се понижи дотацията на Движение "Възраждане " в бюджета за 2018 година. Това съобщи ръководителят на партията Костадин Костадинов на конференция.

Според него това решение е безусловно предумишлено и няма правно съображение. По думите му решението на Бюджетната комисия идва в отговор на това, че по-миналата седмица Движението е внесло сигнал в прокуратурата във връзка изявление на премиера Борисов, че в Народното събрание има хора, които се занимават с трафик на опиати и пазаруване на гласове от пандизчии.

Движение "Възраждане " е единствената партия отвън Народното събрание, която получава държавна дотация.

Костадинов беше безапелационен, че зад цялото това предложение стои главната ръководеща партия, подкрепена от техните съдружни сътрудници от "Обединени патриоти ". Въпреки че вносителите на предлагането са от "Воля " на Марешки, съгласно ръководителят на "Възраждане " това решение на процедура идва от ГЕРБ.

"Очаквахме го. Продължаваме да го чакаме, тъй като разбъркахме политическия пъзел на предходните избори ", съобщи още Костадинов и добави, че във "Възраждане " не се тормозят от свалянето на дотацията им, тъй като дотациите не се употребявали за задачите на партията, а се дарявали.

Костадинов напомни, че дотациите, които получава Движение "Възраждане ", се пренасочват като дарения. Движението подкрепя Фонд за "Асистирана репродукция " и фондации, които спомагат за по-висока раждаемост в страната.

Предложението на Бюджетната комисия беше признато на първо четене от депутатите. Ако бъде признато дефинитивно, тази дарителска процедура ще бъде прекратена, тъй като финансирането на партията ще стане извънредно малко. "И макар, че с нашата дотация се подкрепя решението на демографската рецесия, това се оказва проблем за ръководещите ", добави Костадинов.

"Това ще бъде първият специфичен закон в България - закон "Антивъзраждане ". Очаквам след това да има и специфични закони за медии, а за какво не и за хора. " Представителите на придвижването обясниха, че този закон е специфичен, тъй като е ориентиран особено към партия "Възраждане ".

Костадинов направи два извода. Първият - в България няма настояща народна власт, "щом болшинството може да си разреши да направи това... страната ни е родово общество, в което няколко клана грабят и раздават общото богатство ". Вторият - ръководещите се опасяват от Движението. "Ние сме единствено за нашите гласоподаватели и това ги плаши. Ние караме гласоподавателите да схванат, че не всеки който се занимава с политика, е отпадък. Защото сегашните управници са отпадъци ", отсече Костадинов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР