Предложението на България за общ подход спрямо високите цени на

...
Предложението на България за общ подход спрямо високите цени на
Коментари Харесай

Петков с новини от Евросъюза. Как ще борим проблема с газа?

Предложението на България за общ метод по отношение на високите цени на енергоносителите е включено в дневния ред на Европейската комисия за тази седмица, заяви министър председателят Кирил Петков преди началото на днешното съвещание на кабинета.

Петков посочи, че повишението на цените у нас се дължи на високите цени на горивата и на газа на международните пазари, т.е. става дума за инфлация, която ни залива извън. Затова държавното управление е създало съответни ограничения, които ще се обсъдят с европейските сътрудници.

Българското предложение към Еврокомисията планува следните стъпки:
взаимно закупуване на газ през един преговорен екип за целия Европейски Съюз, тъй че да се употребява общата пазарна силаако цената, която се контракти е над 50 евро на мегаватчас, да се направи механизъм в границите на Европейски Съюз, който да реализира цена до 50 евро на мегават часкоординирано понижаване на акциза за гориватазасилен разговор с доставчиците на полутечен газ, с цел да се подсигури и втори сюжет за доставкизапълване на газохранилищата в Европейски Съюз до 90% преди идната зима.
Очаква се българското предложение да бъде разисквано в четвъртък.

Кабинетът ще прегледа през днешния ден удължаването на четирите стратегии за обезщетения на бизнеса поради високите цени на тока. С тях се усилва таванът на обезщетенията - от 250 лева на 300 лева

"Работим дружно, с цел да създадем по този начин, че тази външна рецесия, която заля Европа, да може да е търпима за българския бизнес ", сподели Кирил Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР