Предложението на Австрия цели България никога да не влезе пълноправно

...
Предложението на Австрия цели България никога да не влезе пълноправно
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Предложението на Австрия цели никога да не влезем пълноправно в Шенген

„ Предложението на Австрия цели България в никакъв случай да не влезе пълноправно в Шенген . Тази първа стъпка без никакъв график, който да е подплатен с причини и условия по кое време ще бъдат отворени другите граници, не значи съвсем нищо. Големият проблем на нашите граници е сухопътното прекосяване “. 

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в „ Лице в лице “.

С Австрия не престават договарянията, сподели министър председателят

„ За тези, които биха вложили в България не е задоволително че имаме „ въздушен Шенген “. Това значи и слаба воля на нашето държавно управление, че се помирява с дребното “, добави Йотова.

По думите ѝ нито през днешния ден, нито на следващия ден няма точка в Европейския парламент за приемането на България и Румъния в Шенген. Според Йотова анулацията на мониторинга на Европейската комисия върху България е триумф на служебния кабинет и не е употребявано вярно от настоящето държавно управление.

Президентът няма право да постанова несъгласие

Тя дефинира като срамно приемането на шестата корекция в главния закон.

„ Срам е методът, по който се промени Конституцията. Тепърва ще забележим по какъв начин ще проработят обособените текстове. Тези ремонти ще останат с етикета „ анти Радев. Не е казусът в салдото на управляващите, казусът се споделя президентът Румен Радев и страхът от него “, сподели вицепрезидентът.

По думите ѝ по-честно би било да се отвори напълно Конституцията и да има Велико Народно заседание.

Той уточни, че сезирането на Конституционния съд е негов дълг

„ Да се преценяват независимостта на президентската, парламентарната, изпълнителна, локална и правосъдна власт. Конституцията е издигната, тъй че когато от нея извадиш няколко гредички, има заплаха да се срути цялата сграда. За първи път има ремонти, които слагат под подозрение независимостта на другите управляващи. Не е добре, когато едно парламентарно болшинство се отнася по този начин към Конституцията. Мисля, че е казус конституционни текстове да бъдат атакувани по едно и също време и от Народното събрание, и от президента, тъй че вчерашното ритуално слагане на печата под новите ремонти в Конституцията е единствено краткотрайно “, сподели още Илияна Йотова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР