Предложението ми за бюджет на Столична община беше в размер

...
Предложението ми за бюджет на Столична община беше в размер
Коментари Харесай

Фандъкова разкри къде ще идат парите от бюджета на Общината за 2020 г.

Предложението ми за бюджет на Столична община беше в размер на 1.722 милиарда лв.. Общият размер става 1.729 300 милиарда лева Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на съвещание на СОС, на което ще се гласоподава бюджетът на Столична община за 2020 година

"Постоянно чувах, че бюджетът на София е прекомерно огромен, само че съгласно предложенията на общинските съветници и групите даже демонстрира, че той е дребен. Средства, които не съществуват, могат да се обещаят и похарчат, само че по този начин ще създадем дупки.

За последните 10 години харчихме пари, които имаме. Днес се предлага да се похарчат двойно повече пари, от приходите, които имаме ", сподели още тя.

„ С Бюджет 2020 подсигуряваме работата по два стратегически целта - за повече средства за вложения в кварталите, улиците, тротоарите, за градския превоз, учебните заведения и детски градини. Също по този начин и за възстановяване на качеството на въздуха и озеленяване – 80% от бюджета и 95% от капиталовата стратегия.

Бюджет 2020 е извънредно тъкмо фокусиран върху вложенията в кварталите. Залагаме 12 милиона лв. повече за поправки на квартални улици “, сподели още тя.

"42 милиона лв. са отделени от бюджета на София за озеленяване и възобновяване на паркове. Това са финансовите разноски. Увеличаваме с 2 млн. лв. бюджета за озеленяване. Много от софиянци желаят и са подготвени да се включат в залесяването на града. Това сподели и акцията “Новата гора” на София ", добави Фандъкова.

"63 млн. лв. са плануваните вложения в просветителна инфраструктура. В сферата на културата мислим да възстановим банята в Банкя и да реставрираме други бани ", сподели още кметът на София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР