Предлаганото по казуса с Република Северна Македония е различно от

...
Предлаганото по казуса с Република Северна Македония е различно от
Коментари Харесай

Тошко Йорданов с разкритие преди дебата за Македония

Предлаганото по проблема с Република Северна Македония е друго от позицията, която всички изразихме на Консултативния съвет по национална сигурност при президента преди няколко месеца. Това съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов. От групировката няма да поддържат предлагането.

Комисията по външна политика одобри през вчерашния ден плана на решение на " Демократична България " за Северна Македония. Копирано от standartnews.com

" В момента има нова коалиция сред ПП-нцата, ДБ-нцата, ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ние, несъмнено, няма да подкрепим такова нещо. Ние сме пределно ясни. Това, което се предлага, е друго от това, което всички партии, в това число и тия, изразихме като мнение при президента преди няколко месеца ", напомни Йорданов.



" Аз слагам през цялото време въпроса за какво е въобще в Народното събрание. Да, поради политическото решение, само че това е напълно въпрос на външна политика и е напълно в компетентността на Министерския съвет. Почти съм уверена, че ще гласуваме срещу ", съобщи Ива Митева, също от " ИТН ", за проекторешението на " Демократична България " за Северна Македония.

По думите й позициите за Европейския съвет се вземат от Министерския съвет.

" Защо не се сложи тогава въпросът за какво всички позиции не идват в Народното събрание и да ги гледаме една по една. Има Договор за добросъседство. Това, което се предлага, е сключване на двустранен протокол, за който поръчител ще бъде Европейският съюз. Аз този протокол не го видях в документите, които са приложени. Много е значимо да забележим какво написа в този протокол и какви са отчетите на историческата комисия ", добави Ива Митева.



Премиерът реши да си измие ръцете от Република Северна Македония с Народното събрание, счита Станислав Балабанов от „ ИТН “. Той е безапелационен, че няма да гласоподава за френското предложение за РСМ.

„ Френското предложение беше огледало на двойнствената политика с всички некачествени хрумвания. Има обещания, че сякаш ще има гаранции “, сподели Балабанов.

Той добави, че френското предложение нищо не взема решение. Преди РСМ да бъде пусната в Европейски Съюз те би трябвало да изпълнят контракта за добросъседство и да трансформират конституцията си.

„ Тази заран се оформи нова коалиция – Директива за птиците, Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи “, счита Балабанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР