Предколеден фермерски фест ще се проведе в софийския парк Заимов

...
Предколеден фермерски фест ще се проведе в софийския парк Заимов
Коментари Харесай

Предколеден фермерски фест в парка Заимов

Предколеден фермерски фест ще се организира в софийския парк " Заимов " тази неделя.

50 производители, занаятчии и създатели от цялата страна ще се показват на празничното събитие, което е част от Календара на културните събития на София 

Слънчеви божествен ябълки, лечителен мурсалски чай, имуностимулиращи мед и пчелни артикули, сок от арония, вино, прясна паста, млечни и месни артикули, риба и яйца, ядки и тахани, сладка и конфитюри, сокове и сиропи са единствено част от асортимента на празничното издание на Фермерски фест Парк Заимов 2020.

На 20 декември от 11 до 18 часа, в алеята към спектакъл " София " 50 дребни производители, занаятчии и създатели ще показват кулинарни обичаи и многообразие от всички краища на България. В обособени шатри ще се показа една дългогодишна самодейност - Резиденция Баба на Фабрика за хрумвания, и една нова, само че с присъединяване на одобрени лица и имена от родната ни музикална сцена - MEET THE ARTIST ● МУЗИКАТА Е ПРАЗНИК. 

В края на тази тежка за всички година, жителите и гостите на столицата ще могат да се насладят на обилие от усети, цветове и аромати, родени на българска земя - сезонни плодове и зеленчуци, многообразие от обичайни артикули от козе, овче и краве мляко, вино, директни плодови сокове, сиропи, чайове, шафран и артикули с шафран, мед и пчелни артикули, пречистено краве масло гхи, сладка и конфитюри, ядки и тахани. И още -  занаятчийски самун с мая, печива, прясна паста, безглутенови сладкиши, кето баници и други вкусотии от 3 кулинарни ателиета. Тъй като продажбата на храни и питиета за консумация на място е неразрешена, всичко това ще бъде комфортно пакетирано за у дома. 

С включването на арт и занаятчийска зона като неотменна част от събитията си, Кооперация Хранкооп има за цел да предложи качествена локална опция на всеобщото предпразнично извършване на покупки, да поддържа български занаятчии и създатели и да подсети за устойчивия метод на живот посредством разпространение на техники като преработването и потреблението на естествени материали. Ръчно направени аксесоари и бижута, декоративни дъски за рязане и сервиране, украшения и произведения за дома са измежду опциите за дарове за празниците. Производители на натурална българска козметика с подготвеност ще коментират изгодите от използването на чисти съставки в грижата за лицето, косата и тялото. 

В арт зоната ще ви чакат и от “Резиденция Баба ”  - една самодейност на Фабрика за хрумвания, която от 2015 година насам свързва млади градски хора с възрастни от села из цяла България - https://ideasfactorybg.org/bg/резиденция-баба/, като по този начин предава и съхранява районни обичаи и поддържа бабите посредством разпространяването на основаните от тях артикули. В неделя, на 20-и, ще можете да закупите от техните топли плетива, както и Коледна декорация. 

В обособена шатра ще се показа и самодейността MEET THE ARTIST ● МУЗИКАТА Е ПРАЗНИК, посредством която посетителите ще могат да се срещнат с едни от най-активно творящите актьори и музиканти у нас, да послушат тяхната музика и даже да я отнесат вкъщи с персонално обръщение. През целия ден из фестивалното пространство ще звучи качествена модерна българска музика за положителното въодушевление на посетителите и на участниците.

Взети са всички противоепидемични ограничения като еднопосочно придвижване, задоволително пространство за отстояния сред участниците, приложимост на защитни средства - маски, ръкавици и дезинфектанти. Осигурени са тоалетни и чешма, които ще се дезинфекцират на всеки час, както и ще бъде засилен контролът за съблюдаване на дистанцията сред посетителите. 

Събитието е част от Културния календар на столицата и се провежда от Кооперация Хранкооп - София с поддръжката на Столична община, Общинско сдружение Пазари Юг ЕАД и Dacia България, и в партньорство с Фондация “За Оборище ” и Ресторанти “Добро ”.

Хранкооп възражда кооперативния модел, посредством който дребните производители на чиста храна освен оцеляват, само че и се развиват и усилват като бройка. Кооперацията на производители и консуматори сполучливо популяризира своя модел и в други градове, където се организират фермерски пазари - Пловдив, Варна, Бургас, Добрич, Балчик, Банкя и други

Почитателите на чистата храна, отгледана с грижа към природата и хората, могат да открият тези артикули и на ежеседмичните пазари, проведени от Хранкооп: Фермерски пазар Иван Вазов - всяка сряда от 12 до 18 ч., Фермерски пазар Добрич - всеки четвъртък от 10 до 15 ч., Фермерски пазар Римската стена - всяка събота от 9 до 14 ч., Фермерски пазар Банкя - всяка събота от 10 до 14 ч.

Събитието можете да следите в неговата фейсбук страница: 

Фермерски фест Парк Заимов: https://www.facebook.com/events/470048194391067/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР