Предизвикателствата пред сигурността в различни региони на света са породени

...
Предизвикателствата пред сигурността в различни региони на света са породени
Коментари Харесай

Путин: Западът прави всичко възможно за разпалване на конфликта в Украйна,да въвлече и други държави

Предизвикателствата пред сигурността в разнообразни райони на света са подбудени от геополитическите случки и неоколониализма на Запада. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин във видеообръщение към участниците и гостите на XI Московска конференция по интернационалната сигурност, която се организира редом с ревюто " Армия - 2023 ".

В разнообразни райони на планетата тлеят " огнища на напрежение ", посочи той. " И въпреки че провокациите пред сигурността във всеки един от тях имат своите особености, по своята същина те са подбудени от геополитическите случки, егоистичните, неоколониални дейности на Запада ", посочи съветският водач.

Като образец той дане Сахаро-Сахелския район, като означи, че Централно-Африканската република и Мали " се оказаха под директния удар на многочислени терористични групи, откакто Съединени американски щати и техните съдружници разпростряха експанзия против Либия, която докара до разпадането на либийската страна ".

Според президента единствено обединените старания на международната общественост " могат да понижат борбата на световно и районно ниво, да обезвреждат провокациите и рисковете, да укрепят доверието сред страните и да открият необятни благоприятни условия за тяхното развиване ".

" Бяхме и оставаме твърди последователи на многополярния международен ред, учреден на целта на нормите и правилата на интернационалното право, суверенитета и равенството сред страните, съзидателното съдействие и доверието ", акцентира Путин. Той изрази убеденост, че Московската конференция по интернационалната сигурност ще даде своя принос за развиването на градивното съдействие сред страните.

НАТО продължава да усилва своя капацитет и употребява военни и невоенни средства за напън, посочи Путин. Страните от алианса не престават да усилват и модернизират своите настъпателни благоприятни условия, пробват се да пренесат военното опълчване в галактическото и осведомителното пространство. При това всичко се случва на фона на разрушаването на системата за надзор на въоръженията, акцентира съветският водач.

Западът прави всичко допустимо за разширение на спора в Украйна и въвличането в него на нови страни, посочи Путин.

" До какво води тази политика на Запада на наливане на масло в огъня е добре видно с образеца в Украйна. Като влива в неонацисткия режим милиарди долари, доставя го с техника, воъръжения, муниции, изпраща военни съветници и наемници, Западът прави всичко, с цел да разпали още повече спора и да въвлече в него и други страни ", съобщи съветският водач.

Мнозинството страни по света са подготвени да отстояват своя суверенитет, в света е в ход поредно образуване на многополярност, посочи Путин.

" В разнообразни райони на света се раздухват остарели спорове и се предизвикат нови. Целта на тези, които ги разпалват, е ясна - да продължат да извличат полза от човешките нещастия, да насъскват народите едни против други, да принуждават страните към васална смиреност в границите на неоколониалната система, като безпощадно експлоатират техните запаси ", заключи съветският президент.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР