Предизвикателствата, които очакват Република Северна Македония и Албания по пътя

...
Предизвикателствата, които очакват Република Северна Македония и Албания по пътя
Коментари Харесай

Албанците в С. Македония: Българите да бъдат вписани в конст...

Предизвикателствата, които чакат Република Северна Македония и Албания по пътя към Европейски Съюз са били разисквани на срещата нощес в Тирана сред водачите на албанските партии в Северна Македония и премиера на Албания Еди Рама. Това съобщи водачът на ДСИ Али Ахмети, съгласно който двете страни имат общо бъдеще, само че и общи провокации по пътя към Европейския съюз, оповестяват медиите в Република Северна Македония, представени от dnes.dir.bg.

Според Ахмети би трябвало да бъде предотвратена емиграцията на младежи от Северна Македония и Албания към европейските страни. Той добави и че стандартите на двете страни би трябвало да бъдат хармонизирани с тези на страните от Европейски Съюз, а " конституционните промени няма да навредят на македонската еднаквост, а ще я укрепят ".

Лидерът на Алианса за албанците Арбен Таравари съобщи, че няма партия от албанския блок в Северна Македония, която да е срещу интеграцията на страната в Европейския съюз и те одобряват конституционни промени за вписването на българите в главния закон на страната. Лидерът на Демократическата партия на албанците Мендух Тачи твърди, че с изключение на общото бъдеще на двете страни в Европейски Съюз, на срещата не е било обсъждано нищо по-конкретно.

Срещата на водачите на партиите от албанския блок в Македония беше инициирана от премиера на Албания Еди Рама и на нея участваха водачите на всички политически партии на албанците в страната, като се изключи ръководителя на опозиционната албанска партия Беса Билал Касами, който съобщи, че ще се срещне с Еди Рама, само че не желае да седне на една маса с Али Ахмети. Така макар че беше поканен, Касами не участва на срещата.

На фейсбук страницата си Еди Рама разгласява фотография от срещата нощес, на която участниците подвигат наздравица за " добра година за албанците, където и да са ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР