Предизвестено ГЕРБ върна втория управленски мандат на президента Румен Радев,

...
Предизвестено ГЕРБ върна втория управленски мандат на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

ГЕРБ върна светкавично втория мандат

Предизвестено ГЕРБ върна втория управнически мандат на президента Румен Радев, а претендентът за министър председател Даниел Митов разгласи, че " не вижда опция мандатът да бъде осъществен сполучливо ". Радев пък му благодари с усмивка " за улеснението ". Така към този момент е дадена " зелена светлина " за третия управнически мандат, за който " Демократична България ", " Изправи се. БГ. Ние идваме " и Българска социалистическа партия, оповестиха, че стартират идната седмица диалози и да се опитат да основат постоянно държавно управление. 

Преди да върнат мандата ГЕРБ подгряха с ранен брифинг, на който показаха проектокабинет. Номинираните бяха показани от Даниел Митов, като 2/3 от претендентите са от предходния състав. Членовете бяха показани " като проява за първокласен кабинет ".

Кандидат за правосъден министър е юристът Радомир Чолаков, който е втори мандат народен представител от ГЕРБ.

Екатерина Захариева още веднъж е номинирана за вицепремиер и външен министър. Томислав Дончев също е повдигнат за вицепремиер, отговарящ за еврофондовете.

Вицепремиерски пост и Министерство на вътрешните работи са отредени за ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов . Безспорни били и претендентите за министри на опазването на здравето и на образованието - Костадин Ангелов и Красимир Вълчев.

За министър на защитата е повдигнат Христо Гаджев, който е ново предложение, както и Александър Иванов, номиниран за министър на районното развиване и благоустройството.

Росен Желязков ще бъде показан за министър на превоза, а Десислава Танева на земеделието. И двамата към този момент са заемали тези постове в кабинети на Бойко Борисов.

За министър на труда и обществената политика също е планувано познато име - Деница Сачева , която заемаше този пост и в третото държавно управление на Борисов.

За министър на културата е избран Любен Дилов-син, а за министър на околната среда - Ивелина Василева.

Нова е номинацията и за министър на стопанската система - Жечо Станков, а " безконечният " Делян Добрев е избран за министър на енергетиката.

За състезателен министър още веднъж бе избран Красен Кралев, а за министър на туризма Деница Николова.

ЦИРК

" Отговорността пред нашите гласоподаватели и българските гласоподаватели изисква да представим кабинет и конструкция на нашия Министерски съвет, макар че ще върнем мандата – сега, в който го получим. ГЕРБ е съпротива. Самообявени за различни партии отхвърлят да носят отговорност и да вземат решения. Бяхме очевидци на цирк. Стана ясно, че никой не желае да носи отговорност. Стана ясно, че само и единствено партия ГЕРБ осъзнава, че е значимо въпреки всичко да има ръководство на тази страна ", разяснява преди да бъдат оповестени имената шефката на ПГ Десислава Атанасова.Тя дефинира обстановката като " нелепа, защото първият и вторият не желаят да сформират държавно управление, а петият и шестият желаят да ръководят ".

До този миг никой не отговори на каква цена беше получена поддръжката за ръководителя на Народното събрание, на каква цена беше получена поддръжката за парламентарните комисии, уточни тя.

Партиите, които чакат да получат третия мандат, видимо показват отвращение за диалози с Движение за права и свободи, счита Атанасова. Според нея действителността била друга. " Очевидно е, че се водят подмолни сделки. Как другояче Движение за права и свободи ще получи комисията по стопанска система и туризъм и комисията по районно развиване? Нали бяха отречени партиите на статуквото? И ГЕРБ, и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи. В един миг Българска социалистическа партия лекичко се промъква до степен, до която " Демократична България " към този момент желае да беседва с тях. Сега виждаме втори стадий. Вече и Движение за права и свободи лекичко се промъква посредством ръководителите на две от най-важните комисии ", съобщи още Атанасова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР