Предизборната кампания под тепетата тръгна. Символично я откри не друг,

...
Предизборната кампания под тепетата тръгна. Символично я откри не друг,
Коментари Харесай

Колело на късмета за кметските избори в Пловдив

Предизборната акция под тепетата потегли. Символично я откри не различен, а Бойко Борисов с визитата си в сряда. Премиерският десант издаде какъв брой значим е Пловдив за ГЕРБ, а спечелването му напълно не е несъмнено поради насъбраното отчаяние през ерата „ Тотев “, написа в собствен коментар в. „ Марица “.

Освен че удари мощно рамо на претендента на ГЕРБ за кмет Здравко Димитров, Борисов сподели по какъв начин се прави пропаганда по учебник. Той натисна три невралгични за електората точки - рестарта на стадиона на „ Ботев “ - болежка и фантазия за десетки хиляди футболни почитатели, ремонта на Семинарията - поклон към вярващите. Последната спирка бяха разкопките на Малтепе, откъдето чакаме сензационни разкрития за славната древност на Филипополис - мас за душата на всеки пловдивчанин.

Издигането на регионалния шеф е сръчен ход, въпреки и нелишен от опасности. Зико ще съумее да показа безспорните резултати от бурното икономическо развиване и обновената инфраструктура, без да обира негативите от работата на настоящия кмет. Пловдив е изключително скъп и неговата загуба би нанесла тежък деморализиращ удар за ГЕРБ. Всъщност най-големият зложелател на ръководещите са самите те. Ако партията се раздели на хора на Зико и хора на Тотев, фиаското е съвсем несъмнено.

С претендент на ГЕРБ като Здравко Димитров опозицията остава без един от най-силните си козове, защото няма да може да му пришие несполуките на модела „ Тотев “. Едно от най-хубавите качества на Димитров е умеенето да сплотява хора с най-различни възгледи, специалности и обществени прослойки. След епохата на интригите и разделянето фигурата на обединителя е най-належащото, от което има потребност градът.

„ Познавам съперниците си и не чакам нечестна игра. Мисля, че всички те са почтени хора, които имат какво да дадат на Пловдив “, съобщи неотдавна Здравко Димитров пред „ Марица “.

Наистина Зико е от хората, които имат умеенето да печелят другари на всички места, а пък политическият живот под тепетата изобилства със конфликти само по време на предизборната акция. След образуването на стабилно болшинство в Общинския съвет се възцаряват съгласие и отзивчиви смешки.

Във врата на любимеца от ГЕРБ ще диша някогашният кмет Славчо Атанасов. Депутатът, чиято кандидатура сплоти НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, ще се възползва и от най-малката неточност, с цел да обърне в своя изгода настроенията на гласоподавателите.

Атанасов към този момент предложи Обществен контракт за почтено, намерено и честно ръководство от 16 точки. Един от главните акценти в документа е цялостна проверка на досегашния мандат и промяна на модела на ръководство. Сред другите цели са бистрота при публичните поръчки, увеличение на зелената система и създаване на 6 детски градини и ясли.

Двубоят сред Димитров и Атанасов е най-вероятната прогноза за втория тур, където всеки глас и поддръжка могат да бъдат решаващи.

Не са за подценяване и възможностите на Дани Каназирева. Въпреки че зад нея не стои мощна партия или икономическа формация, тя се утвърди като един от най-активните и дръзки политици в Пловдив.

„ Mога да ви обещая единствено да работя за Пловдив, да изградя мощен и квалифициран екип и да бъда до вас във всеки регион. Ще бъде друго! “, съобщи тя на представянето си в Драматичния спектакъл.

Каназирева е един от дребното поредни опозиционни критици на Тотев, като с бързите си реакции, точните послания и многочислените срещи с жители по наболели проблеми компенсира дистанцията от огромните партии. Тя е и най-веща в обществените мрежи, които са ключът за постигане до по-младите гласоподаватели. Каназирева даже получи поддръжката на най-известния влогър у нас - Слави Дъ Клашърс.

Адвокат Георги Колев се впусна в конкуренцията от името на ЗС „ Ал. Стамболийски “. Именитият правист нападна един от безконечните проблеми на градското развиване с обещанието да причисли общините „ Марица “ и „ Родопи “ към Пловдив. Друго от атрактивните му оферти е урбанизацията на река Марица. Макар и да не успее да се класира за балотажа, юристът ще успее да завоюва повече гласове за земеделската листа.

С неговото издигане към този момент се изчерпват имената на публично оповестените партийни играчи за кметския пост.

Българска социалистическа партия ще излъчи своя кандидат за Общината на Градската си конференция на 7 септември, като безспорният любимец е Николай Радев. Лидерът на алените общински съветници събра най-вече номинации в регионите.

Аргументите в негова изгода са политическа подготвеност, изчерпателен опит в локалния парламент, умения да управлява и да отстоява публични позиции с математическа точност.

Директорът на Пловдивската британска гимназия се гордее най-вече с триумфите на своите възпитаници - лауреати от голям брой национални и интернационалните надпревари и олимпиади по математика и информатика.

„ А Пловдив има всички дадености да се трансформира в желано място за живеене ", безапелационен е Николай Радев, тъй като познава общинските предпоставки за това в елементи. Убеден е, че може да докара смяната в града на тепетата, защото в центъра на всяка негова концепция и деяние ще бъде индивидът.

На евроизборите соцпартията си върна мощните позиции под тепетата и при пределна готовност на своя електорат би могла да се пребори за балотажа.

Друга локална партия - „ Кауза Пловдив “, към момента умува дали да извади личен претендент за кмет. Източници от управлението оповестиха пред „ Марица “ загадъчно, че те ще пуснат собствен състезател в надпреварата и това няма да е сегашният зам.-кмет Георги Титюков, а „ непредвиден и страховит политик “.

Дясната коалиция „ Демократична България “ ще разгласи своя претендент за кмет при започване на септември, откакто приключат процедурите по гласоподаване и утвърждение. „ Предвид към този момент оповестените кандидатури Демократична България има отговорността да предложи същинската опция за Пловдив “, съобщи пред „ Марица “ водачът на „ Да, България “ в града Веселина Александрова.

Именно тя се обрисува като най-вероятния претендент за кмет. Освен нейното име се спрягат също и тези на юристите Емилия Недева и Михаил Екимджиев, както и на водача на ДСБ-Пловдив Йордан Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР