Предишният министър-председател Бойко Борисов е предал съдебната власт на ДПС,

...
Предишният министър-председател Бойко Борисов е предал съдебната власт на ДПС,
Коментари Харесай

Лозан Панов: Борисов даде съдебната власт на ДПС, а сега предлага и президентската

Предишният министър-председател Бойко Борисов е предал правосъдната власт на Движение за права и свободи, а с кандидатурата на Анастас Герджиков предава под въздействието на придвижването и президентската институция. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия претендентът за президент Лозан Панов. Председателят на Върховния касационен съд е повдигнат от Инициативен комитет, а през днешния ден беше подсилен и от " Демократична България ".

" Обръщам се към Бойко Борисов: бъдете почтени към своите гласоподаватели, не предавайте президентската институция на Движение за права и свободи, бъдете честен ", сподели той.

Панов подлага на критика сегашния държавен глава Румен Радев, че е върнал кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор за наново гласоподаване в правосъдния съвет с аргумента, че не е имало различен претендент, а не с по-съществения - че Гешев е неспособен за поста. " Не стана нито един път дума какви са качествата, интегритетът на този човек и това предопредели какво се случи по-късно във Висш съдебен съвет - още веднъж беше препоръчано Гешев да е основен прокурор ", сподели Панов. Добави, че той в никакъв случай не би подписал този декрет, тъй като счита, че Гешев не има нужните качества. Радев " трябваше да покаже, че брани народа си от човек, който явно е неспособен да бъде основен прокурор.

След като в изявленията до момента Панов беше казвал, че Радев е реагирал на беззаконието в страната едвам откакто персонално беше нападнат с показното влизане на прокуратурата в президентството, през днешния ден той разви тематиката, добавяйки, че по този начин Радев се е трансформирал във подправен воин. " На 7 юли предходната година хората видяха от телевизионния екран с помощта на бездействащата правосъдна система по какъв начин някой е забогатял. В Росенец хората видяха сараите на Доган.(...) Тези, които стоят зад Гешев, му дадоха сигнал да нападна президенството, с цел да може тази тематика от Росенец да премине към друга. И основният прокурор сподели на цялата страна за какво в нея не би трябвало да има човек, който да стои над закона с голяма мощност и уред. Нормалният яд на хората беше управляван от президента. Той пое този яд съгласно мен без съображение Аз замълчах, тъй като не желаех да вземам участие в основаването на един подправен воин ", проучва Панов.

Той съобщи, че е подготвен да издигне на равнище политическа акция тематиката за неналичието на господство на закона като демонстрира по какъв начин това рефлектира върху разнообразни сфери от живота - " небогати сме, тъй като ни крадат и тъй като тези, които би трябвало да ни пазят от кражбите, пазят крадците ". " Предлагам ви президент, който, стоешком в средата на един спор, може да ви каже кое е почтено и кое непочтено - едни да са небогати, а други да имат покои, едни да не получават здравно обслужване, а други да се лекуват с преимущество. Като надпартиен човек не се покорявам на партийни задания и ще споделям на хората кое е почтено и кое не ", акцентира той.

По мотив декларираната от ГЕРБ подготвеност да поддържа Панов, в случай че личният й претендент не стигне до балотаж, панов разяснява: Да се местят хора като стока, гласоподавателите - като пешки на шахматна дъска, е насмешка с достолепието им. Хората които имат право да гласоподават за който пожелаят ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР