Предимно слънчево ще бъде днес времето, с временни увеличения на

...
Предимно слънчево ще бъде днес времето, с временни увеличения на
Коментари Харесай

Синоптиците слагат край на лятото. Какво ни чака в идните дни?

Предимно слънчево ще бъде през днешния ден времето, с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от изток и ще е слаб. Ще се задържи топло за интервала, само че дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 19° и 24°, в София - към 20°.


-->
Над планините облачността ще е променлива. Само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са 17-20°. Температурата на морската вода е към 17°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.



В петък над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. На места в източната половина и в Горнотракийската равнина преди обяд ще бъде мъгливо, а по-късно денем от северозапад ще се появи висока облачност. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде най-вече слаб. Температурите към момента ще са по-високи от нормалните за интервала. През нощта против събота от северозапад облачността бързо ще се усили и вплътни и през почивните дни и в понеделник ще доминира облачно време. В югозападната половина от страната в неделя ще има превалявания, има и нараснала възможност тук-там да са обилни. Вятърът ще е от изток-югоизток, ще се усили и в неделя ще бъде сдържан до мощен. Минималните температури ще се задържат относително високи, дневните ще се намаляват по-чувствително. В понеделник към момента тук-там ще превалява, само че към този момент едва и в развой на прекъсване, по-късно денем и облачността ще се раздира и ще понижава. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Във вторник и сряда вероятността за превалявания понижава още. Ще има повече и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността. Понижението на температурите ще продължи, ще се намаляват и минималните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР