Предимно облачно време очакват синоптиците за сряда, 13 ноември, става

...
Предимно облачно време очакват синоптиците за сряда, 13 ноември, става
Коментари Харесай

Облачно време с валежи в Югозападна България

Предимно облачно време чакат синоптиците за сряда, 13 ноември, излиза наяве от прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Валежите в Югозападна България ще се усилят и тук-там ще са обилни. Вятърът ще е от югоизток, най-вече сдържан. Максималните температури ще са сред 16° и 21°, тук-там в Североизточна България - до 23-24°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 17° и 20°. Температурата на морската вода е 17°. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала=

Над планините няма да е уместно за туризъм. Ще е облачно и прохладно. Дъждовно ще е над Рило-Родопския масив и тук-там там количествата на дъжда ще са обилни. По най-високите върхове на Рила и Пирин дъждът ще минава в сняг. Вятърът ще е мощен на моменти и плевел от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 – към 6°.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява.

В четвъртък ще доминира облачно време. Все още ще превалява, на повече места в източната половина от страната, само че от югозапад преваляванията ще стопират, по-късно и облачността ще се раздра. Вятърът ще остане от югоизток, ще бъде най-вече сдържан. Минималните температури ще бъдат най-вече сред 9° и 14°, а оптималните - сред 14° и 19°.

В петък и събота вятърът ще бъде от юг-югозапад, най-вече слаб. Ще е без превалявания, тук-там в низините и котловините - с ниска облачност. Временни разкъсвания и понижения на облачността ще има в следобедните часове. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 15° и 20°, минимални - сред 6° и 11°. В планините и планинските региони ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока облачност; още веднъж ще се затопли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР