Преди време Google обеща да отвори регистрацията на домейни от

...
Преди време Google обеща да отвори регистрацията на домейни от
Коментари Харесай

Google отвори за всички регистрирането на домейни в зоната .dev

Преди време Гугъл даде обещание да отвори регистрацията на домейни от първо равнище в зоната .dev за всички искащи. Обещанието бе, че това ще стане на 28-ми февруари. Точно в среднощ на 1-ви март тази година компанията позволи регистрациите .

Според Гугъл,.dev домейнът е пространство в Глобалната мрежа, отдадено на разработчиците и експертите, което може да се употребява и от други физически и юридически лица за предложение на лични артикули.

За регистрация в.dev зоната е належащо да се подаде поръчка към някой регистратор на имена на домейни. Може да се употребява и онлайн услугата на интернет колоса Гугъл Domains, само че може да се употребява и който и да било различен регистратор.

Гугъл предлага доста забавен бонус: безвъзмезден домейн адрес в.dev зоната за всички, попълнили анкетата за приемане на билети и присъединяване в идната конференция на разработчиците Гугъл I/O. Тази година конференцията е оповестена 7-ми май и ще продължи до 9-ти май.

Важно предимство на.dev зоната, с изключение на приемането на елементарен и елементарно запаметяващ се адрес, е вграденото HTTPS криптиране. Гугъл към този момент трансферира множеството си уеб сайтове, в това число web.dev, opensource.dev и flutter.dev в новата зона на домейни. Проверката, дали обещано име на домейн е свободно, може да стане в уеб страницата get.dev.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР