Преди седмица светът на спорта видя една от най-големите изненади

...
Преди седмица светът на спорта видя една от най-големите изненади
Коментари Харесай

Това е Анди Руис - бъдете като Анди Руис

Преди седмица светът на спорта видя една от най-големите изненади за века - международният първенец по бокс за експерти в тежка категория Антъни Джошуа беше надвит от непознатия за необятната аудитория Анди Руи. Външният тип на боксьора с мексикански корени даде мотив за доста смешки.

" Дюнерджията победи фитнес фанатика ", " След този мач ще си хапвам пържолите и повече няма да стъпя във фитнеса "...

Още след дуела треньорът на Руис - Мануел Роблес посочи, че новият първенец безусловно незаслужено е подценяван и е обект на смешки. В обществените мрежи се появиха няколко видеа, показващи моменти от тренировки на Руис.



" Едно нещо желая да уточня - на Анди Руис му се подиграваха доста поради физиката му, за това, че е топчест... Смееха му се, подиграваха се. Говоря за това, тъй като тук не става дума единствено за Анди. Това е за всички, на които им споделят, че не могат, за тези, които са дискриминирани, посочени с пръст, за тези, на които им се подиграват. За всички тези деца - да не губят вярата си и да знаят, че могат да осъществен фантазиите си. Не позволявайте някой да ви споделя, че нещо е невероятно ", съобщи Роблес пред " Канал спейс ".

Треньорът посочи, че ключът към триумфа на Руис е в сърцето му. " Не гледайте какво има извън, а какво е вътре ".

Фотогалерия: Сензацията на века в бокса и детронирането на краля >

Шампионът описа при гостуването си в шоуто на Джими Кимел по какъв начин като седемгодишен е побеждавал 12-годишни деца, защото е бил доста наедрял. На въпрос по какъв начин ще се готви за реванша с Джошуа той съобщи с усмивка: " Трябва да вляза в по-добра форма. Искам да съм мексиканският Ей Джей (инициалите на Антъни Джошуа) - да имам стегнати мускули ".

Треньорът му посочи и различен доста значим миг, описващ тестванията по пътя към върха. Обикновено сред мачовете си боксьорите от най-високото равнище имат по няколко месеца. В случая на Анди Руис това не беше по този начин - той се оказа противник на Джошуа за дебюта му в Съединени американски щати скоро след дуела си с Александър Димитренко (20 април).

Роблес съобщи, че Руис не е имал време за отмора. " В първата седмица, откакто разбра, че ще има мач с Джошуа, той беше доста разчувствуван по време на тренировките. След това обаче се получи спад и тогава пристигна моята роля да оказа помощ за настройката му ", изясни експертът.

Новият международен първенец, държащ четири от поясите, признава, че като дребен се е хранил в заведения за бързо хранене. " Винаги ми споделяха: " Този шишко няма да направи нищо ". Беше огромна жертва да не хапвам такос, нито другите неща, които ми харесваха ".

" Всичко, което мога да кажа, е - мечтайте самоуверено, работете крепко, в никакъв случай не се предавайте и в никакъв случай не слушайте някой, който ви дърпа надолу. И вярвайте в себе си ", съобщи преди дни Руис.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР