Преди седмица съобщихме за трагичния инцидент с електрическия автомобил Model

...
Преди седмица съобщихме за трагичния инцидент с електрическия автомобил Model
Коментари Харесай

Tesla публикува отчета за катастрофата на Model X, в която загина водачът на електромобила

Преди седмица съобщихме за трагичния случай с електрическия автомобил Model X. При тази злополука лидерът на електрическия автомобил Model X почина, откакто неговият SUV се сблъска с преградата на автомагистрала 101, покрай Маунтин Вю.
При случая електрическият автомобил се възпламени, а лидерът не оцеля. Tesla изпрати свои експерти да проверяват случая, а през днешния ден разгласява резултатите от следствието.

В оповестения доклад в уеб страницата на компанията се споделя, че сега на злополуката, лидерът на Model X е употребявал адаптивната система за надзор на ръководството и е настроил на най-малко дистанцията сред електрическия автомобил, другите коли и другите външните фактори. По време на шофирането, лидерът Уолтър Уанг е „получил няколко образни и звукови сигнала, изискващи да държи ръцете си на кормилото. Шест секунди преди злополуката, ръцете на Уанг не са били на волана„. Според Tesla, това е главната причина за гибелта на водача.

„Водачът е имал към 5 секунди и почти 150 метра, с цел да види развалената плоча на бетонната бариера в средата на автомагистралата, изкъртена при предходно произшествие„. Регистрационните файлове на компютърната система демонстрират, че е нямало никаква реакция от страна на лидера.

Tesla акцентира, че автопилотът в електрическия автомобил не може да предотврати безусловно всички катастрофи. Но той сигурно прави света по-безопасен за пътуващите, пешеходците и велосипедистите.

Tesla скърби за загубата на Уолтър Уанг. Но знае че може да избави още доста човешки животи, подобрявайки работата на автопилота.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР