Преди президентските избори в САЩ кандидатът на Републиканската партия Доналд

...
Преди президентските избори в САЩ кандидатът на Републиканската партия Доналд
Коментари Харесай

Доналд Тръмп си направи акаунт в TikTok , въпреки че искаше забраната му

Преди президентските избори в Съединени американски щати претендентът на Републиканската партия Доналд Тръмп си сътвори профил в обществената мрежа за къси видеоклипове " ТикТок ", която е благосъстоятелност на китайския софтуерен колос " БайтДенс " (ByteDance), съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че самият Тръмп се опита да забрани " ТикТок ", до момента в който беше на власт.

Изданието " Политико ", което първо заяви новината, сподели, че нощес някогашният президент на Съединени американски щати е разгласил видеоклип в профила си. На записа Тръмп се поздравява със свои последователи на боксов мач в Нюарк, щата Ню Джърси.

Профилът, с име President Donald J. Trump и адрес @realdonaldtrump, беше събрал над 450 000 почитатели до 08:00 ч. по Гринуич (11:00 ч. българско време) през днешния ден.

" БайтДенс " оспорва по правосъден път влезнал в действие през април в Съединени американски щати закон, съгласно който би трябвало да продаде " ТикТок " до януари идната година или платформата ще бъде неразрешена. Белият дом сподели, че желае преустановяване на собствеността на китайската компания от съображения за национална сигурност, само че не и възбрана на обществената мрежа.

" ТикТок " твърди, че няма да споделя данни за потребителите от Съединени американски щати с китайското държавно управление и че е подхванала съществени ограничения за отбрана на персоналните данни на своите клиенти.

Опитът на Тръмп да забрани обществената мрежа през 2020 година, когато беше президент, беше блокиран по правосъден път. През март предходният президент на Съединени американски щати съобщи, че платформата е опасност за националната сигурност, само че също по този начин, че възбраната ѝ ще навреди на някои младежи и единствено ще ускори платформата на " Мета " - " Facebook ", която той остро подлага на критика.

Кампанията за преизбиране на президента Джо Байдън също се снабди с профил в " ТикТок " - през февруари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР