Мъж на 27 години е привлечен като обвиняем по бързо

...
Мъж на 27 години е привлечен като обвиняем по бързо
Коментари Харесай

Обвиниха мъж, заплашил да убие 29-годишна жена край Мъглиж

Мъж на 27 години е притеглен като обвинен по бързо произвеждане за насила и закана за ликвидиране по отношение на 29-годишна жена в изискванията на домашно принуждение в мъглижкото село Тулово. Това оповестиха от държавното обвиняване. Деянието е осъществено от обвинения И.А. на 24 юни. 

Той е принудил дамата срещу волята ѝ да го придружи до дома му, като е използвал за това мощ. И.А. е притеглен като обвинен и за това, че се е заканил с ликвидиране на 29-годишната Д.А. и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън от реализирането му, като действията са осъществени в изискванията на домашно принуждение, показаха от прокуратурата. Чрез принуждение и закани мъжът се е опитал да принуди потърпевшата да се върне още веднъж да живее при него. 

С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е бил арестуван за период до 72 часа след предявяване на обвиняване. По искане на Районната прокуратура в Стара Загора съдът е определил по отношение на него мярка за неотклонение „ задържане под стража “. И.А. е осъждан. 

В началото на април Районната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинявания против 28-годишен мъж за нанасяне на телесни повреди и закана с ликвидиране към родителите си в изискванията на домашно принуждение. 

Престъпленията, осъществени в изискванията на домашно принуждение са 1614, като се регистрира нарастване с 84,9% по отношение на 2022 година, когато са 873, демонстрират данни от годишния доклад на активността на Министерството на вътрешните работи (МВР) за 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР