Драгомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май

...
Драгомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май
Коментари Харесай

БСП: Да се прекратят преговорите с Украйна за продажба на оборудването за АЕЦ „Белене“

Драгомир Стойнев  Драгомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 година в Триполи, Либия. Той е икономист, ученик на от изиска да бъдат прекъснати договарянията с Украйна за продажба на оборудването на АЕЦ „ Белене “. Причината е, че съгласно мнение на НЕК парогенераторът за АЕЦ „ Белене “ е съчетаем с потребностите на АЕЦ „ Козлодуй “.

„ Стана ясно, че VI блок е непрекъснато в ремонт. Една от аргументите са парогенераторите. Ако такива неща се случват и в бъдеше – приказвам за разлив на радиоактивна вода, това може в действителност да докара парогенераторът да спре да работи “, разяснява Стойнев пред медии в коридорите на Народното събрание.

Той добави, че освен това състояние ще бъде национално изменничество, в случай че продължат договарянията да се продаде оборудването на Украйна.

Необходимо е специалисти, в случай че би трябвало и интернационалните, да дойдат в България и да кажат това съоръжение може ли да се употребява за потребностите на АЕЦ „ Козлодуй “. Ако се окаже, че тези парогенератори са съвместими, тогава няма причина да продаваме това съоръжение на Украйна. Защото един нов парогенератор за АЕЦ „ Козлодуй “ би лишил към 4-5 години, с цел да се създаде или да бъде открит. Опасността да останем единствено с един блок поради тези непрекъснати годишни поправки е доста огромна, предизвести социалистът.

Той посочи, че още идната седмица от ще внесат предложение до депутатите да се „ замразят “ договарянията с Украйна, до момента в който не се откри дали оборудването за АЕЦ „ Белене “ може да размени това на АЕЦ „ Козлодуй “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР