Преди повече от година всички политически групи в Столичния общински

...
Преди повече от година всички политически групи в Столичния общински
Коментари Харесай

Борис Бонев: ГЕРБ толкова се снишиха за новите билети в София, че се вдлъбнаха


Преди повече от година всички политически групи в Столичния общински съвет направихме работна група. Ние се борихме за четири неща - годишната карта да резервира цената си от 365 лева, да има евтини годишни карти за учащи и студенти от 200 лева, да има евтина годишна карта за всички млади от 250 лева и билети за време с безкрайно и гратис прехвърляне. Другите политически сили също направиха своите оферти и се реализира баланс, който резултатира в новата тарифна политика. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ самостоятелният общински консултант и водач на " Спаси София " Борис Бонев по мотив електронните билети в столицата.

Трябваше да решим дали цените на всички транспортни документи в София да се усилят поради повишаването на горивата и силата, или да запазим цената на главните карти и билети, като повишим единствено част от тях. Избрахме второто. Очаквахме, че могат да зародят сходни проблеми и по тази причина апелирахме Центърът за градска подвижност да направи съответна осведомителна акция. За страдание, тази акция се провали и множеството хора схванаха за новата тарифна политика на 1 януари, когато тя влезе в действие. Дори една листовка нямаше, съобщи Бонев.

Той разяснява и думите на ръководителя на Столичния общински съвет: Вдигнал съм жълт картон на управлението на Центъра за градска подвижност, от които чакам в незабавен порядък да си влязат в ролята и всички недостатъци на системата за електронно таксуване в градския превоз да бъдат отстранени навреме.

Георгиев и управлението на СОС са тези, които назначиха управлението на ЦГМ. Георгиев сподели, че ще покаже жълт картон на това управление на ЦГМ, което са си избрали. Въпросът е на локалните избори жителите да покажат червен картон на това ръководство на София, уточни общинарят.

Всички от, които са в управлението на Столична община и Столичния общински съвет, толкоз доста се снишиха след неуспеха на акцията, че чак се вдлъбнаха, акцентира Борис Бонев.

Г-н Георгиев, като е толкоз огромен експерт по превоза, да беше пристигнал в работната група и да каже какво трябваше да се направи, тъй като представителите на предлагаха тези решения и те се гласоподаваха, добави той.

Нека да изчакаме месец или два, най-много, и да забележим по какъв начин ще проработи тази система, къде ще има проблеми, тъй като сега се дава почва на див политически популизъм. Популизмът идва от обстоятелството, че се разискват избрани решения, те се одобряват, а сега всички се вършат на " ни лук яли, ни лук мирисали ", означи Бонев.

Ако не разбирам нещо от недоволството на пасажерите, това е във връзка с наложителното валидиране и на санкцията от 3 лева Такова валидиране и такава санкция имаше и до момента и тя беше 1 лева В цяла Европа също има наложителна валидация и санкция при неспазване, разяснява той.

Нека до края на годината да има гратисен интервал, в който хората да не бъдат глобявани. Нека в най-натоварените линии да се сложат още валидатори. Освен че служи като застраховка, валидацията е нужна, с цел да се събират данни за по-добър градски превоз, съобщи общинският консултант.

Попитан ще се кандидатира ли за кмет на София на идните локални избори тази есен, Борис Бонев сподели: " Това не ми е самоцел. Предстоят диалози с опозиционните партии. За нас са значими две неща – цели и претендент, който може да бие на първи тур, тъй че всички непопулярни промени да могат да се случат по време на първия мандат ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР