Преди отношенията между Русия и Германия отново да бъдат съживени,

...
Преди отношенията между Русия и Германия отново да бъдат съживени,
Коментари Харесай

Шефът на Мюнхенската конференция по сигурността: Русия се нуждае от депутинизация“

Преди връзките сред Русия и Германия още веднъж да бъдат съживени, Русия би трябвало да се отърве от президента Владимир Путин, счита ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген, който дефинира нужния развой като " депутинизация ", предават ДПА и Българска телеграфна агенция.

Терминът е разновидност на израза " денацификация ", който се употребява за изложение на самодейността на съюзническите сили да се отърват от нацистите и нацистката идеология в немското общество след провалянето на страната във Втората международна война, показва организацията.

" Използвам термина " депутинизация ", тъй като тази страна [Русия] изцяло следва Путин ", съобщи Хойсген пред немската медийна група Редакционсверк Дойчланд (RND) преди Мюнхенската конференция по сигурността, която ще стартира на следващия ден.

Лидерът на Кремъл Путин е държател, който взема всички решения, сподели Хойсген.

В неотдавна оповестена книга ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността изяснява, че рестартирането на връзките сред Германия и Русия може да се случи " единствено с друго държавно управление в Москва, което работи въз основа на интернационалното право и е готово да извърши нещо вкъщи, сходно на " денацификацията ", която се организира в Германия [след Втората международна война] ".

Хойсген също по този начин упрекна Путин, че систематично организира целенасочена дезинформационна акция във връзка с съветската инвазия в Украйна, която водачът на Кремъл разпореди преди съвсем година.

" От хората се чака да повярват на неговия роман, че има нахлуване от страна на Запада и че нацистите още веднъж нахлуват в Русия ", сподели Хойсген пред RND.

С оглед на евентуалните бъдещи връзки Хойсген съобщи, че германците и руснаците са поддържали положителни връзки през вековете. " Това може да се надгражда ", сподели той.

Международната Мюнхенска конференция по сигурността се организира в миг, когато пълномащабната инвазия на Русия в Украйна наближава началото на втората си година.

На форума се чакат високопоставени участници, измежду които вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис, френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц.

Хойсген, някогашен консултант по външна политика на някогашната немска канцлерка Ангела Меркел, ръководи конференцията за първи път тази година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР