Преди обяд в Западна България валежите временно ще спрат и

...
Преди обяд в Западна България валежите временно ще спрат и
Коментари Харесай

Затопля се. Какви изненади ни готви още времето

Преди обяд в Западна България преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност и на обособени места още веднъж ще превали временен дъжд. Над източната половина от страната през целия ден ще доминира слънчево време. Ще духа слаб вятър от изток. Дневните температури едва ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 17° и 22°, в София - към 18°. През нощта от югозапад още веднъж ще стартира нарастване на облачността и превалявания от дъжд.

В планините преди обяд преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд, с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа слаб, по билата до сдържан вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 4°.
-->
Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Максимални температури: 16°-18°. Температурата на морската вода е 14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През идващите дни в Източна България ще има повече слънчеви часове. Над Западна, а в неделя и над Централна облачността ще е по-често забележителна, ще има и краткотрайни превалявания, след обяд в обособени региони - с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан от югоизток. Температурите ще се покачват и във вторник минималните ще са сред 9° и 14°, а оптималните - сред 23° и 28°. В сряда, четвъртък и петък над цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и основно в часовете към и след обяд на повече места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Минималните температури ще се покачат с още градус-два, а дневните ще се задържат без основна смяна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР