Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над западната половина

...
Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над западната половина
Коментари Харесай

Слънчево време до обяд, следват кратки дъждове

Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в планинските региони там ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 27° - 29°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Преди обяд над планините ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали кратковременно. Ще духа сдържан до мощен вятър от източната четвърт, по здрач в масивите от Западна България ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 16°.

В петък над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на обособени места в северозападните региони и планините ще превали временен дъжд. В Източна България ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. В събота на доста места в Западна, в неделя и в обособени региони в Централна България ще има краткотрайни превалявания, основно в следобедните часове и до среднощ, съпроводени с гръмотевици. Възможни са местни интензивни феномени. От запад дневните температури едва ще се намалят. В източните региони ще остане най-вече слънчево и горещо, в събота към момента с до сдържан вятър от изток-югоизток. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР