Преди обяд над западната половина от страната облачността временно ще

...
Преди обяд над западната половина от страната облачността временно ще
Коментари Харесай

Синоптиците казаха кога идат летните температури

Преди обяд над западната половина от страната облачността краткотрайно ще се раздира, само че след обяд още веднъж ще се усили и ще е забележителна - купеста и купесто-дъждовна. На места, основно в планинските региони, ще превали временен дъжд. Над източната половина от страната през целия ден облачността ще е забележителна и там тук-там ще превалява дъжд. Вятърът в цялата страна ще е от северната четвърт, до сдържан. Максималните температури ще са сред 12° и 17°, в София - към 13°.

Над планините облачността ще е забележителна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над към 1700 метра - от сняг. Ще духа сдържан, по билата - мощен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра - към минус 1°.
-->
Над Черноморието ще е най-вече облачно и тук-там ще превалява дъжд. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

През нощта против петък облачността над цялата страна ще намалее, вятърът ще отслабне и сутринта ще е много хладно с минимални температури сред 2° и 7°, тук-там в котловините на Югозападна България - малко под 0°. В петък и събота ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни през втория ден след обяд, когато на обособени места, основно в планините в Западна България ще превали временен дъжд. В петък вятърът ще е слаб, от северната четвърт, в събота и неделя ще е съвсем безшумно. В неделя над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, към и след обяд тук-там там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Бавно ще се затопля и в събота и неделя в доста региони дневните температури ще доближават, през втория ден и ще надвишават 20°. И през първите три дни от идната седмица, основно в следобедните часове над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места, повече в планинските региони там, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Температурите ще се покачват, по-бавно в планинските региони в Западна България, до момента в който тук-там в равнините в Горнотракийската равнина и Дунавската низина ще доближават 24°-25°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР