Преди обяд днес облачността ще бъде разкъсана, по-значителна главно над

...
Преди обяд днес облачността ще бъде разкъсана, по-значителна главно над
Коментари Харесай

Синоптиците ни предупреждават! Ето кога иде истинската зима

Преди обяд през днешния ден облачността ще бъде раздрана, по-значителна основно над планинските региони и на обособени места там ще превали слаб сняг. След обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Ще стартират слаби превалявания от дъжд, които вечерта ще минават в сняг и в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 7° и 12°, в София - към 7°.

Над планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от сняг, най-вече слаби, вечерта в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни. Ще бъде много прохладно, със мощен и плевел вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра - към минус 7°.
-->
По Черноморието облачността ще е променлива. Ще бъде прохладно, с сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В петък и събота още веднъж ще духа северозападен вятър, първия ден най-вече сдържан, втория - сдържан до силен; ще нахлува леден въздух. Ще доминира облачно време, тук-там с превалявания, през първия ден най-вече слаби и най-вече от сняг, през втория се покачва вероятността за снеговалежи на повече места и повече по количество в Западна България. В неделя ще остане прохладно, вятърът ще стане от север-североизток; захлаждането ще продължи. Облачността ще е по-често забележителна, на обособени места със слаби валежи от сняг.

В началото на новата седмица вятърът ще отслабне, само че ще бъде много студено, с минимални температури тук-там до към минус 10°, а и дневните в множеството региони ще остават под нулата. Ще доминира облачно време, само че вероятността за превалявания краткотрайно понижава. В края на интервала вятърът от изток-североизток още веднъж ще се усили, покачва се и вероятността за снеговалежи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР