Преди обяд днес на места в равнинната част на страната

...
Преди обяд днес на места в равнинната част на страната
Коментари Харесай

Синоптиците ни ужасиха! Какво се случва с времето от днес

Преди обяд през днешния ден тук-там в равнинната част на страната ще бъде с ниска облачност или мъгла. Около обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността ще се раздра и намалее, само че от запад ще стартира ново нарастване и вплътнение. Вечерта в обособени западни региони ще има слаби превалявания от дъжд, които ще продължат и през нощта. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 17°, в София - към 12°.


-->
Над планините от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Вечерта в масивите в Западна България ще има превалявания от дъжд, над към 2200 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър със западна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.

По Черноморието облачността ще е променлива, в утринните часове тук-там видимостта ще е понижена, само че бързо ще се усъвършенства. Ще духа слаб, след обяд до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 15°-17°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.



В четвъртък ще бъде най-вече облачно с превалявания, на повече места и с по-значителни количества в Южна България и планините. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен, по-късно денем в източните региони ще стане от североизток. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, а оптималните - сред 12° и 17°. През нощта против петък вятърът ще отслабне, а в петък още веднъж ще стане с южна съставния елемент. Облачността краткотрайно ще се раздра, слаби превалявания от дъжд ще има единствено на обособени места, основно в западните и планинските региони. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще останат съвсем без смяна. В събота облачността още веднъж ще се вплътни и ще завали, изначало в северозападните региони, а до вечерта и тук-там в източните.

В неделя и понеделник ще остане облачно, с превалявания, в доста региони обилни по количество. Температурите ще се намалят, в неделя в Дунавската низина, а в понеделник в цялата страна оптималните ще са под 10°. През нощта против понеделник в Северозападна България и Предбалкана, а в понеделник и в Централна Северна България дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. Във вторник преваляванията краткотрайно ще спрат, а облачността за малко ще се раздра. Минималните температури в доста региони ще са към 0°, а оптималните от 5°-6° в северозападните до към 15° в югоизточните региони. По-късно денем облачността още веднъж ще се усили и ще стартират нови превалявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР