Преди няколко седмици казахме, че внасяме проекторешение за компенсации на

...
Преди няколко седмици казахме, че внасяме проекторешение за компенсации на
Коментари Харесай

Делян Добрев: Председателят на НС се смееше днес на нашето предложение за компенсации, докато обществените организации изнемогват от цените на тока

Преди няколко седмици казахме, че внасяме проекторешение за обезщетения на публичните организации, с закрепени бюджети, които не могат да подвигат цените на продуктите, които прозивеждат или на услугите, които дават. Оттогава до момента единственото, което се случи е, че този план на решение беше прегледан от енергийната комисия и отритнат. Това сподели на брифинг в Народно събрание Делян Добрев от ГЕРБ-СДС. С него участваха народните представители Жечо Станков и Александър Ненков.

" Надяваме се тази седмица да влезе в пленарна зала и да бъде разискван, с цел да чуе обществото нашите причини. Няма никакво време за тази отплата, тъй като минаха месеци от първите високи сметка за еленергия. Беше ни дадено на председателски съвет да се прегледа точката, след това с предлагането в пленарна зала беше изместено за края на седмицата, а през днешния ден видяхте, че ръководителят на бюджетна комисия, четейки предходния закон се спираше на всяка запетайка, единствено и единствено да не стигне времето да преглеждаме решението. това се прави мишлено. Ако не беше трагично, щеше да е доста смешно ", добави Добрев.

Явно на ръководещите им е смешно, тъй като ръководителят на Народното събрание се смя, наложи му се да си закрива лицето с листове, възмути се депутатът от ГЕРБ-СДС.

Не е смешно, изнемогват публичните организации - приказваме за лечебни заведения, църкви, джамии, общини, детски градини, учебни заведения, старешки домове и така нататък Изнемогват, тъй като обезщетенията, с които се хвали държавното управление, са алегорични. Не разбираме този дебелоглав на ръководещите да не пуснат за разглеждане тази точка и тази седмица в пленарна зала.

" Нашето главно искане е ориентирано към това тези десетки общини, в които се взе решение да няма улично осветяване поради високите цени, което обгръща стотици обитаеми места, осветлението да светне за всички. Защото обществените функционалности, които правят упоменатите в нашето предложение обществени заведения, упоменати в нашето предложение, изключително когато не е признат държавния буджет, с преднамерено писмо от МФ към НСОРБ, те споделят индиректно да започват режим на тока. Защото им споделят - " Нямате право да харчите повече, в сравнение с сте харчили до момента ", изясни депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен зам.-енергиен министър Жечо Станков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР