Преди няколко дни Светият синод на Българската православна църква публикува

...
Преди няколко дни Светият синод на Българската православна църква публикува
Коментари Харесай

Галина Лачева към противниците на абортите: Крадци на женски животи!

Преди няколко дни Светият синод на Българската православна черква разгласява мнение, с което настоя за промени в Националната тактика за детето, обявявайки се срещу въвеждането на " възбрана за телесно наказване на деца " и настоявайки за възбрана за абортите. В позицията се споделяше: " Никаква причина, с изключение на най-тежки и необратими болести на майката като остро изразена олигофрения, съпроводена с неработоспособност и съдбовна непълнота на органните функционалности (непозволяващи пълноценното изхабяване на дете), или например малформативни отклонения при самия плод като аненцефалията (заченато дете без глава), които вършат по-нататъшния му живот и развиване невъзможни, не може да оправдае позволеното от страната и планувано заличаване на детски живот в утробата на майката с огромен риск за нейния живот и третирането на убитите деца като " болничен боклук ". Но след отрицателната социална реакция, през вчерашния ден формалното известие беше свалено от уеб страницата на БПЦ и беше оповестено, че това било мнението единствено на Ловчанския митрополит Гавриил. В оповестената от него позиция обаче се споделя, че всички членове на Синода са получили мнението по-рано и никой не се е оповестил срещу. Вчера той разяснява особено за Dir.bg, че Църквата ще излезе с публично мнение, само че сигурно няма да промени мнението си за едно - абортът е смъртен грях. Днес потърсихме мнението на една жена, претърпяла полово принуждение.

Галина Лачева е приключила британска лингвистика, феминист и деятел на интернационалното придвижване за еко-социална правдивост Food Not Bombs (Храна, не война). Има щерка.

- Г-жо Лачева, тъкмо преди година написахте писмо до премиера Бойко Борисов, с което го призовахте да премисли решението си държавното управление да не внесе в Народното събрание Истанбулската спогодба. Тогава го призовахте да чуе актуалните дами, жертви на принуждение, и да не позволява нови. Сега се оформя нова дискусия, която също визира правата на дамите - да могат ли свободно да вършат аборт. Появиха се крайни отзиви, съгласно които абортите би трябвало да бъдат неразрешени, тъй като са грях, и че дамата няма право да се разпорежда с утробата си, тъй като " не е нейна ". Практически всяка жена, която е правила аборт, беше упрекната в ликвидиране. Вие реагирахте остро във Facebook против това. Защо, съгласно Вас, тази теза е толкоз нездравословна?

 Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете! Виж още Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР