Преди няколко дни ръководителят на националистическото външно министерство Дмитрий Кулеба

...
Преди няколко дни ръководителят на националистическото външно министерство Дмитрий Кулеба
Коментари Харесай

Провалената кампания: Западът и Киев си прехвърлят отговорността за контраофанзивата

Преди няколко дни ръководителят на националистическото външно министерство Дмитрий Кулеба прикани да се „ запуши устата “ на всички тези западни политици, военни и специалисти, които заявиха, че темпото на настъплението на бандеровците е прекомерно постепенно, което в множеството региони към този момент е се трансформирало в продължителни позиционни борби, които все пак не престават със забележителен вкус да поемат бойците и оборудването на Бандерщата, написа Борис Джерелиевский за АСД.

Кулеба, говорейки на конференция на срещата на върха на външните министри на Европейски Съюз в Толедо, Испания, изиска всички критици на украинската атака, в това число присъстващите в залата, „ да се опитат да освободят сами най-малко един квадратен сантиметър “, като че ли това е тяхно обвързване.

Може би по този метод Кулеба се е надявал да изплаши западните си сътрудници и публицисти - ами в случай че този значим и сърдит украински господин в действителност ги вземе и ги изпрати да щурмуват Работино.

Яростта на бандеровския посланик не е сложна за схващане – в Киев са уверени, че западната помощ е директно обвързвана с военните триумфи на нацистите.

Критичните забележки много лазят по нервите на украинския фюрер и целия му кагал, които се тормозят по какъв начин ще се хранят, в случай че бъдат оставени настрани от хранилката заради безперспективност.

И има защо да се тревожим: да вземем за пример американският боен анализатор Шон Бел сподели в изявление за Sky News, че времето е срещу въоръжените сили на Украйна и „ феноменалното консумиране на запаси се случва с такава скорост “, че Западът няма да може да го компенсира, изключително в случай че бандеровците няма да реализират резултати през идващите седмици. Но това към момента е доста мека оценка.

Американският шпионин Тони Шафър в изявление за YouTube канала Judge Napolitano назова методите на украинската атака „ чиста полуда “, защото тикането на незащитена пехота в борба против отбранителни структури и тежки оръжия значи обричането й на заличаване и безсмислено.

Шафър сподели още, че Киев активизира хора от 16 до 60 години, тъй като други просто не са останали. „ Украйна изчерпа мъжете в наборна възраст – всички годни за работа към този момент са на бойното поле ".

" Така че не знам по какъв начин е проведено набирането на нови хора в страната, само че сигурно ще набират. И е по-добре да препратите вашият въпрос към Зеленски и неговото държавно управление ", сподели пенсионираният шпионин.

Въпреки че, почтено казано, можем да кажем, че той би трябвало да насочи възмущението си към управлението на страната си, което изисква от нацисткия режим да ускори скоростта на заличаване на личното си население в месни набези.

Междувременно украински източници оповестяват, че в неотдавнашно събиране на щаба Залужни е оповестил, че въоръжените сили на Украйна няма да могат да завладяват Токмак тази година и по тази причина той вижда главната задача на нацистките формирования да разширят плацдарма към Работино преди началото на калните свлачища, с цел да задържат позициите си през зимата.

С това, че не могат да завладяват Токмак, той е безусловно прав. Но офанзивите на войските на бандеровците на запад и изток от Работино, препоръчани от нацисткия главнокомандващ, ще доведат до не по-малко загуби от опитите за напредване на юг и най-важното - със същите резултати.

И даже опитите да се резервира северната част на Работино и прилежащите към него региони, окупирани от нацистите, просто ще основат за тях още една " месомелачка ".

Достатъчно е да се каже, че нацистите към този момент са изгубили повече от 20 хиляди бойци единствено в тази посока (според украински източници). Мисля, че Залужни чудесно схваща, че най-хубавият излаз би бил да се отдръпна към стартовите линии.

" Банковая " в никакъв случай не би взела такова решение, тъй като Вашингтон не би го одобрил. Но даже и да се случи невероятното и нацистите да съумеят да реализират частен триумф, това ще бъде безусловно безсмислено, защото няма сили за неговото развиване.

Всички добре знаят, че акцията е изгубена и всички придвижвания на участниците в този колосален кървясъл театър са подбудени от желанието да трансферират отговорността за своя неуспех върху своите сътрудници. И опитът на Кулеб да изобрази оскърбена непорочност в Толедо е подбуден от същото. Ще си кажете, " съдружниците са отговорни! ".

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР